0
Košarka

FOTO: Jana Vechkanova

BASKETAŠI OSVOJILI MOSKVU: Srbi podigli jedini pehar koji im je nedostajao (FOTO)

Objavljeno: 24.07.16 u 15:48

Basketaši Novi Sad Al Wahda ostvarili su još jedan san titulom na čelendžeru u Moskvi, jedinom turniru koji im je nedostajao u bogatoj riznici trofeja.

Turnir u Moskvi važi i za nezvanično Svetsko prvenstvo zbog jake konkurencije, dugo su Novosađani maštali o trofeju u prestonici Rusije, a osvojili su ga u punom sastavu. Oporavljeni Marko Savić pridružio Dušanu Domoviću Bulutu, Dejanu Majstoroviću i Marku Žderu. U finalu je poražen Piran iz Slovenije sa 21:19.

– Konačno smo osvojili Moskvu! Ovo je jedan od najtežih i najžešćih turnira, titula nam je izmicala u poslednje tri godine. Iskreno, da me je neko pitao, verovatno bih menjao jednu titulu sa World Tour-a za ovaj turnir. Sad kad smo ga osvojili, osećamo se kompletnim – kaže kapiten tima Dušan Domović Bulut.

index 2
FOTO: Jana Vechkanova

Najbolja basketaška ekipa na svetu se u prvoj fazi revanširala za prošlogodišnji poraz timu Ognezaschita iz Sankt Peterburga. Rusi su bili branioci titule, prošle godine su Novosađane eliminisali u četvrtfinalu sa 22:13, sada je revanš pao sa 19:13.

– Ovo je bio turnir na kome se svaka utakmica igrala kao da je finalna. Svakako najteži meč je bio u samoj završnici protiv Pirana, što i rezultat pokazuje. Pored nas, mislim da trenutno igraju najbolji basket na svetu. Meč je bio neverovatan, rezultatski napet. Koliko su dobri, videlo se na polovini meča, vreme se nije zaustavilo više od četiri minuta. Nadam se da ćemo igrati svetsko finale sa njima – dodaje Bulut.

Novi šampioni su u polufinalu bili bolji od beogradskog Olimpa, koji je obezbedio odlazak na World Tour u Prag. Novosađani neće spavati na lovorikama, čekaju ih World Tour u Japanu, zatim Prag, čelendžer u Bukureštu, pa turniri u Beogradu i Novom Sadu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter