0
Košarka

FOTO: www.kss.rs

EP: „Orlići“ razbili Francuze

Objavljeno: 22.07.16 u 20:26

Reprezentacija Srbije, igrači rođeni 1996. godine i mlađi, ubedljivo je savladala selekciju Francuske u meču za plasman od 9. do 16. mesta na Evropskom prvenstvu.

Izabranici selektora Aleksandra Bućana posle šokantnog poraza u osmini finala od Italije, smogli su snage da odigraju daleko najbolju utakmicu na šampionatu i obezbede opstanak u elitnoj „A“ diviziji evropske košarke. Osim u prvoj četvrtini, naš mladi tim je u svim segmentima igre dominirao terenom i gotovo rutinski stigao do trijumfa od 23 poena razlike.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]Srbija – Francuska 88:65 (20:29, 23:11, 19:10, 26:15).[/stextbox]

U meču za plasman od 9. do 12. mesta reprezentacija Srbije u subotu od 17:30 časova igra protiv selekcije Slovenije.

Reprezentativci Srbije nisu na najbolji način počeli utakmicu ili bolje rečeno Francuzi su to uradili gotovo savrešno. „Trikolori“ su poveli sa 12:23, a na kraju prve četvrtine vodili sa 20:29, što im nije bilo teško uz šut iz igre 16-13. U drugoj deonici postojao je samo jedan tim – Srbija. Izabranici selektora Bućana zaigrali su neuporedivo bolje u fazi odbrane, uspostavili ravnotežu u skoku i počeli da sustižu prednost. Najpre je povukao Danilo Ostojić, pridružili su mu se Vanja Marinković i Ilija Đoković. Usledila je serija 14:2 za vođstvo na kraju prvog poluvremena – 43:40.

KLADIONICE NAM NISU NAKLONJENE: Srbija neće osvojiti zlato, ali ni medalju!

Povratio je naš tim definitivno veru u sopsteven moći i zaigrao još bolje u nastavku susreta. Povećan je inzenzitet agresivnosti u odbrani, konačno je proradio šut, a razlika se sve više povećavala. Na kraju treće deonice iznosila je dvocifrenih – 62:50. Razigrali su se u tim trenucima svi naši igrači, svoje minijature imali su Vasilije Vučetić, Slobodan Jovanović Marko Radovanović, Radovan Đoković i borbeni kapiten Stefan Lazarević. Francuzi su istakli belu zastavu i jedva čekali kraj susreta. Dočekali su ga sa ogromnim zaostatkom i ubedljivim porazom – 88:65.

– Iskoristili smo na najbolji način dan pauze i odgovorili zadacima utakmice u poslednje u tri četvrtine. Imali smo dovoljno svežine. Kvalitet igre u odbrani, od drugog perioda, pa do kraja, bio je presudan za ishod utakmice. Paradoksalno je s obzirom na rejting srpske košarke, biti zadovoljan ovom pobedom iz razloga što se igra za plasman od 9. do 16. mesta. Međutim, za svaku je pohvalu igra naših mladih igrača. Sjajnu utakmicu smo odigrali, istako je Aleksandar Bućan, selektor mlade reprezentacije Srbije.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]SRBIJA: Peno, Simić 6, Jovanović 11, Ostojić 14, R. Đoković 6, Marinković 12, I. Đoković 10, Lazarević 7, Grušanović 2, Radovanović 8, Vučetić 12, Jeremić.

FRANCUSKA: Kavalie 6, Karn 2, Kortili 4, Dili, Disilijer 6, Denis 5, Mišel, Fransisko 2, Nua 19, Okobo 17, Elizijer-Vanero 2, Brun 2.[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter