Predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Dragan Đilas, oštro je odgovorio čelnicima ABA lige, koji traže da klubovi imaju slobodu da odlučuju u kojem takmičenju će igrati.

– Poštovani, dopis koji ste poslali Košarkaškom savezu Srbije je više nego nerazumljiv. Prvobitno sam razumeo da je to zbog jezika na kojem je napisan. Velikim trudom sam dopis, ipak, preveo na srpski jezik, pa sam shvatio da je ipak nerazumljiv zbog visokog stepena besmislenosti i bezobrazluka kojim dopis odiše, naveo je Đilas.


On je podsetio da je KS S je povukao podršku ABA ligi jer je prekršen Sporazum koji su svi zajedno, i klubovi i savezi, potpisali pre godinu dana.

PROŠIRUJE SE ABA LIGA: Srbija definitivno dobija još jednog predstavnika, evo i kog…

– Siguran sam da ćete uz malo truda naći niz članova i rečenica iz teksta koji smo zajedno uputili FIBA, a koje ste svojim odlukama prekršili. Što se tiče finansijske odštete zbog sponzora koje ćete izgubiti, moram da priznam da mi nije jasno kako neko može da izgubi nešto što nema. A vi gospodo nemate nijednog sponzora za vašu ligu i izdržavate se samo na osnovu ogromnih sredstava koje TV Arena plaća za prava prenosa utakmica ABA lige.

Đilas ističe da KSS klubove iz Srbije niti želi, niti može da sprečava da igraju u takmičenju u kome oni žele.

– To takmičenje za nas ne postoji i zato vas najljubaznije molim da se Košarkaškom savez Srbije ubuduće ne obraćate nikakvim dopisima, naročito ne pretnjama o kojima ćemo zvanično obavestiti nadležne organe republike Srbije, zaključio je Đilas.