2
Evroliga

FOTO:STARSPORT

DUDINI IGRAČI: Bio je patrijarh, veliki učitelj, prijatelj, hvala mu na svemu

Objavljeno: 04.07.16 u 17:35

Živa legenda srpske košarke, Dušan Ivković, objavio je da je završio karijeru. Ostavio je iza sebe neverovatnu zaostavštinu, a o njemu su za Eurohoops govorili njegovi bivši igrači.

Naravno, sve u superlativu.

Bio je poznat i po svom temperamenetu, karakteru koji imaju samo oni najveći.

  – Bio je veliki, bio je patrijarh, igrao sam pod njim u nacinalnom timu i mnogo ga poštovao. Imali smo sjajan odnos, a pošto sam bio veoma mlad, njegovo je bilo da me usmeri u pravom smeru. Uživao  je veliki autoritet među igračima. Bilo je svađa i prepirki, ali je njegov autoritet preovladavao. Bilo je to veliko iskustvo igrati u timu koji je on vodio, rekao je Dino Rađa.

SKANDAL U ‘ŠUMICAMA’: Duda Ivković napao Mileta Protića!

 – Prošlo smo zajedno mnogo toga, naročito teško je bilo u srpskom nacinalnom timu 1995. godine. Veoma smo lepo sarađivali. Kao mladi smo ušli u nacionalni tim, bila je to generacija iz 1987. godine. On je imao projekat koji se zvao „jugoslovenkska nacionalna selekcija“, koji je bez obzira na velike teškoće pod njim savršeno funkcionisao. Kada radite sa takvim trenerom sve je mnogo lakše. Bio mi je veliki učitelj. Pomogao nam je u onome što smo morali da uradimo. Naš odnos nije samo odnos trenera i igrača, mi smo prijatelji, naravno. Nije mi bio samo selektor, sarađivali smo i u Panionisu, rekao je Žarko Paspalj.

 – Njegov život je lekcija za mene. On je jedini trener koji je osvojio titulu na svakom šampionatu na kojem je učestvovao. Nije osvojio titulu samo u NBA. Mnogo je pomogao našoj selekciji, naročito meni. On je moj najveći učitelj. Njegov život i saveti su osnova mog života na terenu. I dalje smo neprestano u kontaktu, slušam njegove savete. Ne mogu da sada izdvojim njegovu jednu rečenicu, jer su mu sve mudre, rekao je Aleksandar Đorđević.

LEGENDARNI DUDA ZAVRŠIO KARIJERU: Košarci ne želim, ne mogu i nikada neću reći zbogom!

 – On je bio jedan od trenera koji su imali veru u mene. U najvažnijem trenutku moje karijere bio mi je trener i ja sam presrećan zbog toga. Imam sjajan odnos s njim i veoma sam ponosan, srećan što mi je on bio trener. Mnogo sam od njega naučio i želim da mu se i na ovaj način još jednom zahvalim za sve što je učinio za mene, rekao je Miloš Teodosić.

0
0

2 Komentara

  1. DUSAN SILNI !!! Nekom Duda, Zoc, DV, AN..a „nekom“ Zmago Sagadin i NJIHOV NAJUSPESNIJI TRENER SVIH VREMENA-radonjaaaa

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter