1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

‘RAT’ KOJI UBIJA: Hoće li KS Srbije oštro sankcionisati Partizan?

Objavljeno: 28.06.16 u 14:10

‘Rat’ na relaciji FIBA Evrope i ECA se nastavlja, a posle odluke KS Rusije da kazni svoje klubove koji žele da igraju Evrokup, postavlja se pitanje šta će biti sa Partizanom?

Regionalni sud u Minhenu prvo je doneo presudu u korist ECA ili Evrolige, a potom je preinačio u korist FIBA Evrope. To je dovelo do novog dvoboja dve organizacije, a saveze dovelo u položaj da ratuju sa klubovima. Prvi je to učinio KS Rusije i Andrej Kirilenko koji je najavio da Himki, Lokomotivu Kuban, Zenit i Nižnji čekaju suspenzije. Naime, ruska kuća košarke je podržala FIBA Evropu i Ligu šampiona, te je navedene klubove koji žele u Evrokup suspendovala iz svih takmičenja i zabranila im pravo prodaje i kupovine igrača.

CRNO-BELI OSETNO JAČI: Bivši košarkaš Zvezde potpisao za Partizan (FOTO)

Zbog toga se sada strahuje da će i KS Srbije isto morati da reaguje u slučaju Partizana. Crno-beli su se prijavili za Evrokup, KS Srbije se do sada nije oglasio tim povodom, ali ne bi trebalo da začudi ako se to desi na insistiranje FIBA, kojoj je sigurno cilj da ima Partizan u svom takmičenju pre Mega Leksa i FMP Železnika. To znači da bi naša krovna košarkaška organizacija bila prisiljena da kazni Partizan kao što su to Rusi uradili svojim klubovima.

ŠOU U POLJSKOJ: Partizanovci se udvarali recepcionarkama, dok su ih ostali bodrili sa balkona (VIDEO)

Ipak, razlika bi bila u tome što KS Srbije ne bi mogao da suspenduje Partizan iz takmičenja, pošto ABA JTD liga i KLS liga nisu pod njenom ingerencijom. Ipak, crno-belima bi mogla da se stavi zabrana na registrovanje novih igrača, što bi svakako bila katastrofa. Sad ništa drugo ne preostaje nego da se sačeka naredni korak FIBA Evrope prema klubovima koji su izabrali Evrokup.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter