Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas poslao je jasnu poruku Bobanu Marjanoviću kojom želi da stavi tačku na taj “slučaj”.

On je u intervjuu za Blic objasnio šta je sve KS Srbije uradio kako bi obezbedio igraču da nastupa u kvalifikacijama i na Olimpijskim igrama.


– Košarkaški savez Srbije je obezbedio da od prvog dana priprema Boban Marjanović bude osiguran na iznos tri puta veći od vrednosti njegovog prošlogodišnjeg ugovora u San Antonoju. Osim toga on bi bio dodatno osiguran i na iznos koji bi mu posle 1. jula San Antonio ponudio za narednu sezonu. Greg Popović je u razgovoru sa nama podržao da Boban igra za nacionalni tim I San Antonio nam je poslao dopis da može da se pridruži od 20. juna. Bobanov menadžer Miško Ražnatović mu je takođe savetovao da igra i to više puta rekao i meni, kao i selektoru Đorđeviću na sastanku koji su imali u Atini. Marjanović je svoj pristanak pre 15 dana dao lično Đorđeviću. Posle svega, on je odlučio da ne igra na kvalifikacionom turniru i time sebe precrtao sa spiska potecijalnih učesnika na Olimpijskim igrama. Time se priča što se tiče Bobija i reprezentacije Srbije završila – rekao je Đilas za Blic.

Dragan Đilas je Bobanu Marjanoviću poželeo sreću u NBA ligi, ali uz poruku da će se jednog dana kajati zbog svega šta je uradio.

SRPSKA POSLA: Igrali zajedno, nisu razgovarali, a sada su kumovi

– Želim mu svu sreću u daljoj NBA karijeri, ali sam siguran da će mnogo puta u svom životu zažaliti što nije iskoristio mogućnost da igra na Olimpijskim igrama što je san svakog sportiste na svetu – izjavio je Đilas i izrazio žaljenje što košarkaši koji su otkazali svoje učešća ne shvataju kakva je čast nositii dres Srbije.

MIODRAG RAŽNATOVIĆ: Bobi želi da igra za reprezentaciju, ali u Riju!