6
Košarka

FOTO: STARSPORT

MIODRAG RAŽNATOVIĆ: Bobi želi da igra za reprezentaciju, ali u Riju!

Objavljeno: 19.06.16 u 10:39

Jedan od najpoznatijih košarkaških menadžera Miodrag Miško Ražnatović govorio je za Blic o problemu nastalom oko Bobana Marjanovića.

U košarkaškim krugovima se spekuliše da je upravo ugledni menadžer jedan od „krivaca“ što Boban Marjanović ne želi da igra u kvalifikacijama za Olimpijske igre, što je prvi čovek Skupštine navijača Mega Leksa demantovao.

– Ne, mislim da bilo ko ozbiljan može da pomisli da bilo koji agent, pa i ja u ovom slučaju, može da bude generator problema. Uostalom ima još drugih igrača, koji izostaju, iz kudikamo smešnijih razloga pa se to ne razmatra, zato što igrač ima manju ulogu u timu. To je više nego nelogično po meni – rekao je Miodrag Ražnatović za Blic i nastavio:

– U ovom slučaju nema nikakve i ničije krivice. Mesecima smo bili u kontaktu Dragan Đilas i ja, jer sam signalizirao problem u januaru. Dragan je napravio malo čudo i uspeo je da obezbedi osiguranje na ugovorenu sumu od pet miliona dolara. Želeo bih da napomenem da ugovor koji očekuje Bobija je drastično veći od te sume, mada to nije ključ problema. Igraču ne odgovara situacija da u slučaju povrede ostane bez ugovora a dobije od osiguranja i 500 miliona. Ne govorimo o novcu. Ako ostane bez ugovora, on je praktično na ulici, ali sa novcem od osiguranja u džepu. Gde će vršiti oporavak, ko će brinuti o njemu, gde će živeti porodica. Ako nema ugovora, i pored novca od osiguranja, nema NBA penzije, između ostalog. Zato, ako hoćemo da budemo iskreni, rizik i te kako postoji i u slučaju povrede i pored osiguranja gubi se jako puno. A govorimo o višegodišnjem i višemilionskom ugovoru.

KSS: Mačvan povređen, povredio prst kod kuće

– Pritom, svi NBA igrači, koji su u toj situaciji propuštaju kvalifikacioni turnir, i svi činioci iz NBA se čudom čude da on razmislja o igranju turnira pre potpisa ugovora. Ne zaboravimo da su naši konkurenti, Letonci, ostali bez Porzingisa (iako ima ugovor) i Bertransa, pa niko ne priprema vešala na nekim Terazijama u Rigi. I ono što je najvažnije, Bobi je predložio da bude sve vreme uz tim, trenira po posebnom programu, prisustvuje svim sastancima, i nakon potpisivanja ugovora se uključi u puni trenažni proces, i ako se u tih 20 dana pred Olimpijske igre izbori za mesto u timu, biće presrećan da igra. Šta je nepošteno i nekorektno u tome? Ili sebično? Ja to ne vidim.

– Mislim da je razumljivo i korektno s njegove strane i smatram da sa elitnim igračkim i trenerskim kadrom, koji imamo, da ćemo uspeti pred domaćom publikom da odemo u Rio. A tada po meni treba da izvedemo najbolji tim, koji u tom trenutku imamo. Ali ne bih da se mešam u to, o tome će odlučiti ljudi, koji su kompetentni za to. Želim da finaliziram s tim da Bobi nije neko razmaženo dete ili NBA zvezda, koji ne želi da igra, već se radi o skromnom I izuzetno dobroćudnom momku, koji danima ne spava pokušavajući da pomiri finansijsku životnu stabilnost svoje porodice i neopisivo veliku želju iz detinjstva da se popne na pobedničko postolje na Olimpijskim igrama. I voleo bih da ljudi pre nego što ga osude ipak razmisle o situaciji i stave sebe u njegovu poziciju. Svi bi postupili na isti način, na koji postupa i on.

DEJAN TOMAŠEVIĆ: Tu su oni koji žele da budu, nikoga da teramo nećemo

Miodrag Ražnatović je za kraj rekao da bi voleo da se Srbija plasira u Rio, a da Boban tamo pomogne u osvajanju medalje.

– Apsolutno ne želim to da analiziram. Koliko Srba, toliko selektora. Sve što je bilo ranije je prošlost, negde je zabeleženo, ali apsolutno nije faktor u donošenju odluke. Nadam se da će se ipak naći zajednički jezik, da Bobi bude uz tim, ne igra u kvalifikacijama, potpiše davno sanjani ugovor i odvede nas u susret nekom od odličja u Brazilu – zaključio je Ražnatović u razgovoru za Blic.

0
0

6 Komentara

  1. pa zar je misko raznatovic selektor pa da on odlucuje ko ce da igra za reprezentaciju ili selektor koji ja uz napore kss-a ulozio sve svoje napore da zaigra za reprezentaciju ovo ide sve u korist raznatovica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Jel imamo selektora? Imamo. Čemu onda sve ovo. Iskreno da sam na Bobijevom mestu, došao bih ali bih se sa Đorđevićem dogovorio da ‘pušim klupu’ jer se ne uklapam u koncept i sl, a onda dam 150% sebe na OI. Mnogi još treba da se uigraju u reprezentaciju i ovaj turnir treba tako i posmatrati. Realno njega možemo da oduvamo i bez Bobija, ali mislim da nam je neophodan za OI.

    0
    0
    Odgovori
  3. СВЕ ЈЕ ТАЧНО ШТО ЈЕ МИШКО РЕКО.А ОР ДВЕ ГОД.ИСТИ ТИ СУ РЕКЛУ БОБИ СЕ НЕ УКЛАПА У НАШУ КОНЦЕПЦИЈУ ИГРЕ,А САД НЕЋЕ ДА ИГРА.
    СРБИ ДОЗОВИТЕ СЕ ПАМЕТИ

    0
    0
    Odgovori
    • Ne lupaj,ako ne zeli da igra ne treba traziti problem u drugima. Ocigledno je da je prosli put izmisljena povreda ( onaj zalizani iz Zvezde-FPM kumovao tome) da bi izbegao obavezu u reprezentaciji, sad opet on hoce ali nikako da mu se sloze kockice. Ma daj, to je prica za malu decu. Igranje za reprezentaciju nije obevaza, to je osecaj pripadnosti svom narodu. Ko ima zelju da igra za svoj narod neka se potrudi, ko nema daleko mu lepa kuca. Nema ljutnje, on je sazreo kao igrac tek prosle godine, naravno da nije bio na nivou za ranije pozive. ON NIJE VREDAN PAZNJE NOVINARA, tako treba i da ostane, pisite samo o ljudima koji vole svoj narod. Mnogo veca imena su igrali za svoju drzavu,povredjeni,umorni,rizikujuci jake ugovore,karjere,….i na taj nacin je Jugoslavija-Srbija postala zemlja kosarka i vele-sila. Marijanovic je sve suprotno od tih legendi. Srecno momci,Bobi daleko ti Amerika.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter