0
Košarka

NBA: Majami na krilima Dragića do majstorice protiv Toronta (VIDEO)

Objavljeno: 14.05.16 u 08:48

U jedinom preostalom polufinalu konferencija u NBA ligi igraće se majstorica, pošto je Majami slavio pobedu šestoj utakmici nad Torontom rezultatom 103:91.

Činilo se posle pete utakmice u seriji da je Majami polako posustao, a Toronto probudio Kajla Laurija i Demara Derozena, međutim, ‘vrelina’ je još jednom izvukla keca iz rukava i istopila zaostatak za Reptorsima, pa će sedmi meč odlučiti ko će na megdan Lebronu i drugovima u finalu Istoka.

Predvođen Goranom Dragićem, ali i uvek prisutnim na meču Dvejnom Vejdom, a bez centarskog tandema Krisa Boša i Hasana Vajtsajda, Majami je tokom većeg dela meča kontrolisao skok, a samim tim i ritam utakmice, koji je u velikoj meri išao njima na ruku.

Dobrao odbrana ekipe Erika Spolstre još jednom je neutralisala najveće oružje kanadskog tima, dvojac Lauri-Derozen, pa je u napadu preko Dragića uspevala da stvori i održi veću razliku.

Toronto je u poslednjoj deonici uspeo da je smanji na šest poena, ima čak i napad za dolazak na jedan posed zaostatka, ali nije uspeo, a kada su u dva vezana napada sevnule blokade Dvejna Vejda i Luola Denga, postalo je jasno da će svoju sreću Toronto tražiti u sedmoj utakmici na svom parketu.

Najbolji na parketu ove noći bio je Kajl Lauri sa 36 poena, a kod Reptorsa pratio ga je Demar Derozen sa 23, međutim, obojicu ih je, pored dobre odbrane Hita i lošeg šuta iz igre, neutralisao Goran Dragić, strelac 30 poena uz 12/21 iz igre, sedam skokova i četiri asistencije.

Dvejn Vejd je ubacio 22 poena, a Džo Džonson 13 koševa.

(Izvor: youtube / NBA Conference)

Majstorica će se igrati već za manje od 48 sati, u nedelju i to u Torontu (21:30h), kada ćemo znati ko će činiti finalni par Istoka uz Klivlend Kavalirse. Od prethodne večeri poznato je da će u finalu zapadne konferencije igrati Golden Stejt i Oklahoma.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter