U timu iz prestonice Katalonije već uveliko spremaju tim za sledeću sezonu Evrolige posle ispadanja od Lokomotive Kuban.

U Barseloni ne mogu da se pomire sa ispadanjem iz četvrtfinala Evrolige od Lokomotive. Zbog toga su rešili da u novi koncept takmičenja sledeće sezone uđu potpuno sprmeni. Zato su već pripremili velike rezovi, a pored veterana Karlosa Aroja, Blaugranu će najverovatnije napustiti i legendarni Huan Karlos Navaro.


EL, PLEJ-OF, TOP10: Srbi izdominirali, Dangubić, Bogdanović i Teodosić (VIDEO)

Naime, uprava Barselone pripremila je dva mega pojačanja. Prvo je velika želja Delija, čovek koji je oduševljen navijačima Crvene zvezde, Malkom Dilejni. Amerikanac je bez sumnje jedan od najboljih igrača Evrolige ove sezone, te ne čudi što Barselona želi da ga dovede u svoje redove. U mečevima sa Kataloncima sjajni plej je postizao po 15 poena čime se na najbolji način preporučio. Jedino što bi moglo da spreči dolazak Dilejnija u Barsu jeste poziv iz NBA lige.

EL, ČETVRTFINALE: Ludo u Krasnodaru, ‘Lokosi’ prvi put u istoriji na fajnal-foru! (VIDEO)

Druga želja Barselone je igrač Himkija, Tajris Rajs. “Crnogorac” je imao takođe odličnu sezonu iza sebe, a kako Rusima visi učešće u Evroligi sledeće sezone, jasno je bi mogao da promeni sredinu. Treneru Barselone Ćaviju Paskvalu je takav igrač potreban, te ne bi čudilo da Rajs bude prvo pojačanje Katalonaca.