1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL, ČETVRTFINALE: Ludo u Krasnodaru, ‘Lokosi’ prvi put u istoriji na fajnal-foru! (VIDEO)

Objavljeno: 26.04.16 u 20:47

Košarkaši Lokomotive poslednji su učesnici završnog turnira Evrolige u Berlinu pošto su u ‘majstorici’ četvrtfinala savladali Barselonu rezultatom 81:67.

Drugu godinu uzastopno Barselona neće igrati na fajnal-foru Evrolige, dok će Lokomotiva po prvi put u istoriji kluba biti učesnik završnog turnira koji će se ove godine održati u Berlinu od 13. do 15. maja.

U petom meču u Krasnodaru tim Jorgosa Barcokasa je sasvim zasluženo odneo pobedu u meču koji je imao nekoliko serija dva tima. Počeli su bolje domaći i serijom trojki Brokofa vrlo brzo došli do prednosti od 10:2.

Uspela je Barsa da se konsoliduje i brzo se vrati u meč rezultatski, ali je na odmor sa prednošću otišla Lokomotiva, kada je bilo čak 11 poena prednosti – 50:39.

Međutim, u drugoj četvrtini sve se okrenulo i Barsa je frenetičnom odbranom dozvolila domaćinu samo pet postignutih poena, i pred poslednjih 10 minuta meča Katalonci su imali četiri poena viška.

Ali, kako je Barsa odigrala odbranu u trećoj, tako je Lokomotiva odigrala u četvrtoj deonici u kojoj je Barselona dala svega pet poena, a primila 23.

ŽELJKOV OSMEH SVE GOVORI: Srbi u Fenerbahčeu dočekali ‘neočekivano’ pojačanje (FOTO)

Najzaslužniji za tu seriju, preokret i ludnicu u hali u Krasnodaru bio je Kris Singlton koji je započeo seriju košem uz faul, zatim pogodio dve trojke, a za to vreme bio fantastičan u odbrani, za konačnih 81:67 u korist Lokosa. Lokomotiva je meč završila sa čak 13 postignutih trojki.

Singlton je imao na kraju 16 poena, Dilejni je bio najefikasniji sa 17, a 14 je postigao Rajan Brokof. U taboru poraženog tima, Perperoglu je bio najbolji sa 13, dok je Navaro ubacio 12 poena.

0
0

1 Komentara

  1. To je ta Lokomotiva za koju su Grobari tvrdili da je smesna ekipa. Zvezda je tu istu smesnu Lokimotovu dobila 14 razlike. Toliko je smesna da igra F4. I u polufinalu igra sa CSKA koji ima budzet izmedju 35 i 40 miliona evra, a od kog je Zvezda izgubila 3 utakmice na jednu loptu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter