0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

SAVEZI SU ŽRTVE: Bartomeu savetovao KSS šta da uradi ukoliko nam FIBA oduzme turnir za OI

Objavljeno: 21.04.16 u 12:48

Povodom cele zbrke koja je ustalasala košarkašku Evropu, oglasio se i prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu.

Bartomeu je u izjavi za italijanski ‘Korijere Dela Sera’ govorio o aktuelnom sukobu Evrolige i FIBA i odbacio krivicu zbog novonastale situacije u kojoj je, podsećamo, čak 14 reprezentacija uslovno suspendovano sa Eurobasketa 2017.

– Ovo što se trenutno dešava nije moja krivica. Situacija je do pre samo 15 dana bila drugačija, sada je FIBA shvatila da ni Evrokup neće pridobiti i reagovali su na preteran način, čak bih rekao brutalan. Pitam se kako će FIBA, koja toliko insistira na zaslugama, da se pojavi pred Španijom i Litvanijom, koje su na terenu zaslužile plasman, i da im kaže da ne idu u Rio – rekao je Bartomeu.

GOTOVA STVAR: Partizan doneo konačnu odluku!

Povelo se pitanje i oduzimanja domaćinstva kvalifikacionog turnira za odlazan na Olimpijske igre, čiji je domaćin i Beograd, pa se pitanje italijanskog novinara vezano za turnir u Torinu istovetno odnosi i na Srbiju.

– Bauman (generalni sekretar FIBA) poslao je već pismo Nemačkoj i Finskoj da se raspita mogu li one da organizuju. Organizovati taj turnir za četiri dana? Kakav bi kredibilitet onda imali? Da sam ja Đani Petruči (predsednik KS Italije), rekao bih da je turnir u Torinu nedodirljiv, projekat je prezentovan, ugovor potpisan. Oduzmeš mi to? Idemo na sud – kaže Bertomeu.

VUJOŠEVIĆ ‘OPLEO’ PO CRVENO-BELIMA: Život nije pravedan, imaće i Zvezda problema!

– Niko nije iznad pravila, pa ni FIBA. Ako su u krivu, onda će ih sud naterati da to shvate – rekao je prvi čovek Evrolige i dodao je da je siguran da će sudovi presuditi protiv FIBA. Nije na meni da govorim šta KS Italije treba da uradi i žao mi je što su nacionalni savezi ispali nevine žrtve u sukobu u kojem ne učestvuju – istakao je Bartomeu i poslao poruku da će, na ovaj ili onaj način, Evroliga na kraju pobediti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter