0
Košarka

NBA: Majami, Klivlend i Klipersi ne daju domaći teren (VIDEO)

Objavljeno: 21.04.16 u 08:51

Noćas su odigrana još tri meča plej-ofa u NBA ligi, a favoriti su bili sigurni na svom parketu.

Duel između Majamija i Šarlota doneo je najviše neizvesnosti prethodne večeri, a ako se i postavljalo pitanje pobednika u tom meču, njega je otklonio Dvejn Vejd svojom maestralnom partijom.

On je sa 28 poena i osam asistencija predvodio ‘vrelinu’ do trijumfa nad Šarlotom koji je imao ozbiljne pretenzije da preuzme domaći teren u prva dva meča, ali se stari lisac nije dao.

Pored Vejda, istakao se i Goran Dragić sa 18 poena i Hasan Vajtsajd sa 17, dok je kod gostiju Kemba Voker imao najviše na meču 29, a Al Džeferson 25, ali im to ipak nije bilo dovoljno.

(Izvor: youtube / NBA Conferences)

Lebron Džejms još jednom je dominirao na parketu u meču sa Detroitom, koji nisu imali rešenja za njega i verovatno neće do kraja serije, to se videlo od samog početka njihovog nadmetanja.

Ovog puta 27 poena na kontu ‘kralja’ uz još šest asistencija donele su mu titulu najkorisnijeg na parketu, a posebno je bio istaknut u korišćenju asistencija saigrača u igri pik-en rolom gde je Džejms bio nezaustavljiv.

Pored njega, Kajri Irving je ubacio 22, a Kevin Lav 16 poena i naravno, dabl-dabl sa još 10 skokova. Kod Pistonsa Andre Dramond 20, Redži Džekson 14 koševa.

(Izvor: youtube / NBA Conferences)

Ništa interesantnije, barem u rezultatskom smislu, nije bilo ni u ‘Stejpls’ centru gde su Klipersi deklasirali Portland sa lakih i ubedljivih 21 razlike. Najveću razliku stvorili su u poslednjoj deonici u kojoj su zasuli koš gostiju sa 35 poena, pa je domaći teren ostao sačuvan od strane tima iz Los Anđelesa.

Prva violina bio je Kris Pol sa 22 poena i šest asistencija, a pratio ga je Džej-Džej Redik sa 17. U timu Trejl Blejzersa još jednom na svom nivou nije bio Demijan Lilard, strelac ‘svega’ 17 poena, koliko je postigao i najefikasniji u timu Portlanda, Mejson Plamli.

(Izvor: youtube / NBA Conferences)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Majami – Šarlot 115:103 (2:0)
Klivlend – Detroit 107:90 (2:0)
L.A. Klipers – Portland 102:81 (2:0)[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter