0
Košarka

FOTO: NBA

NBA: Počinje ono pravo! (VIDEO)

Objavljeno: 17.04.16 u 08:52

U prvim mečevima ovogodišnjeg doigravanja za titulu, Indijana savladala Toronto, Oklahoma pregazila Dalas, Atlanta zamalo ispustila +19.

Indijana Pejsersi savladali su ekipu Toronto Reptorsa u prvom meču plej ofa rezultatom 100:90. Indijana je ovom pobedom prekinula niz od pet vezanih poraza u „Er Kanada centru“, dok je Torontu ovo bio sedmi uzastopni poraz u plej ofu – prošle godine su sa 4:0 ispali od Vašingtona, dok su godinu pre poraženi u poslednja dva meča serije sa Bruklinom.

Najbolji igrač Indijane ujedno je bio i najsrećniji nakon meča, što je i razumljivo, uzevši u obzir da je prošle godine zbog preloma noge Pol Džordž propustio najveći deo sezone:

– Propuštanje ovoga je bolelo više od preloma. Mnogo znači ponovo biti ovde, rekao je Džordž nakon što je sa 33 poena vodio Pejserse do trijumfa. Pored njega, Monta Elis je ubacio 15
U ekipi Reptorsa najbolji je bio Džozef sa 18 poena, dok je Valančijunas, uz 12 poena, postavio rekord franšize sa 19 skokova. Udarni dvojac Toronta, Derozan-Lauri, ubacio je zajedno samo 25 poena, uz kombinovani šut iz igre 8/32.

NBA: Golden Stejt ubedljivo dobio Hjuston, ali potencijalno izgubio Stefa Karija

Oklahoma je sa čak 38 poena razlike savladala Dalas – 108:70.

Pobednik se mogao naslutiti već nakon prve četvrtine, koju je ubedljivom igrom Oklahoma dobila 15 poena razlike, na poluvremenu je bilo 26, dok je kraj treće četvrtine doneo neverovatnih +42 za tim Tandera!

Poslednju četvrtinu ekipa Dalasa uspela je da dobije, ali je prednost Oklahome na kraju susreta ipak bila više nego ubedljiva. Najbolji u timu Oklahome bili su Kevin Djurent sa 23, Rasel Vestbruk je ubacio poen više. Sa druge strane, Dirk Novicki je jedini bio dvocifren u Dalasu, i to sa 18 poena. Prvi sledeći po broju koševa bio je Pauel – ubacio ih je osam.

(Youtube/NBA Highlights)

Atlanta je bila na pragu sigurnog trijumfa, jer je pred poluvreme imala 19 poena prednosti (51:32), da bi na odmor otišli sa +17. Nakon toga, usledio je veliki povratak Bostona, i sedam minuta pre kraja meča, rezultat je glasio 80:80. Ipak, sem preokreta na 86:84, tim Bostona nije uspeo da zadrži taj ritam, tako da je susret završen trijumfom Hoksa 102:101.

Najbolji u Atlanti bio je Horford sa 24, poen manje ubacili su Bejzmor i Tig. U Bostonu, Tomas je odskočio sa 27 poena.

(Youtube/NBA highlights)

KOBI POKVARIO TVITER: Brajantov oproštaj ‘zagušio’ internet (FOTO)

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

NBA

Plej of, prva runda

Rezultati

Atlanta – Boston 102:101 (Atlanta vodi 1:0)
Golden Stejt – Hjuston 104:78 (Golden Stejt vodi 1:0)
Oklahoma – Dalas 108:70 (Oklahoma vodi 1:0)
Toronto – Indijana 90:100 Indijana vodi 1:0)

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter