2
Evroliga

FIBA: Slovenija izbačena sa EP, sudbina Srbije u rukama Partizana?

Objavljeno: 16.04.16 u 10:19

„Rat“ na relaciji FIBA Evrope i Evrolige odneo je prvu žrtvu, a za sada je i 13 „ranjenih“.

FIBA se ne šali. Kao grom iz vedra neba sinoć je odjeknula vest da je evropska kuća košarke spremila sankcije za sve reprezentacije i države čiji su klubovi prihvatili da igraju Evrokup, a ne FIBA Ligu šampiona. Prvi udarac osetila je Slovenija koja je izbačena sa Evropskog prvenstva 2017. godine.

'FIBA

Isti scenario, po svemu sudeći, čeka još 13 zemalja među kojima je i Srbija. Pored nas tu su još reprezentacije Španije, Hrvatske, Turske, Rusije, Litvanije, Grčke, Italije, Izraela, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Poljske. FIBA Evropa je dala rok do 20. aprila da Savezi reše problem sa klubovima i priključe se Ligi šampiona.

FIBA REŠETA REDOM: Čak 14 reprezentacija već suspendovano, među njima i Srbija?! (FOTO)

Tako ispada da je sada sudbina reprezentacije Srbije u rukama Partizana. Naime, FIBA nema ništa protiv da Crvena zvezda igra Evroligu sledeće sezone, ali se protivi učešću crno-belih u Evrokupu. Zato je sada teška odluka na upravi najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba. U Beograd je stigao i prvi čovek „parnog valjka“ Nikola Peković, te se očekuje uskoro razgovor KS Srbije i NBA zvezde oko toga šta činiti dalje. Svi klubovi ABA JTD lige (sem Cibone) već su potpisali ugovor sa Evroligom o učešću u Evrokupu, tako da je situacija više nego zamršena.

FIBA SE NE ŠALI: Novi, mnogo oštriji, ultimatum nacionalnim Savezima!

Ako FIBA nastavi sa sankcijama Srbija bi sem Evropskog prvenstva mogla da ostane i bez Olimpijskih igara. Ipak, kada se pogleda koje bi sve zemlje mogle da budu suspendovane, onda se postavlja pitanje kvaliteta najvećih reprezentativnih takmičenja, to jest i kako bi Amerikanci reagovali na to da Igre u Riju prođu bez najjačih…

0
0

2 Komentara

  1. Partizan ovaj put treba da gleda svoj i samo svoj interes. Dosta smo se zrtvovali za vise interese, a vidimo kako nam je vraceno. Osim toga, kakvo je to takmicenje bez pomenutih reprezentacija?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter