0
Košarka

FOTO: nba.com

NBA: ‘Profesor’ dominira – Novi dabl-dabl i rekord Nemanje Bjelice! (VIDEO)

Objavljeno: 12.04.16 u 09:06

Nemanja Bjelica je u strašnoj formi i još jednom je svojom partijom obeležio veče u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Nemanja Bjelica još jednom je iznenadio sve i odigrao partiju za koju svi znamo da ima kvaliteta, ali do sada nije imao prostora, mogućnosti ili sreće da je prikazuje u kontinuitetu. Sada konačno to čini i peti put u poslednjih sedam utakmica postigao je dvocifren broj poena.

Meč protiv Hjustona, ‘Profesor Beli’ je završio sa 11 koševa, ali i jednom asistencijom i – 14 skokova, od čega je čak 10 lopti uhvatio u odbrani. Time je postavio svoj novi rekord koji će, svi se nadamo, brzo ‘pomeriti’ na još veću lestvicu.

No, Bjelica je noćas igrao odlično i u odbrani, a pored skokova, može se reći da je uspevao da zbuni i neke od NBA zvezda u tolikoj meri da nisu znali šta će sa loptom kada je imaju u rukama. Poput Džoša Smita. Pogledajte:

 

A video posted by Sports Videos (@houseofhighlights) on

 

Ipak, i pored sjajne partije Bjelice, Minesota je poražena na svom parketu od Hjustona rezultatom 129:105. Ponovo je Rokitse predvodio Džejms Harden, strelac čak 34 poena, dok je u Bjeličinom timu Šabaz Mohamed postigao 23, a Zek Levin 21 poen.

(Izvor: youtube / NBA Daily Recap)

Vrlo važnu pobedu nad Jutom u gostima zabeležio je Dalas rezultatom 101:92, kojom je napokon obezbedio plasman u plej-of. Deron Vilijams imao je 23, a Dirk Novicki 22 ubačena poena, dok Juti nije pomogao ni raspoloženi Gordon Hejvurd, strelac 26 poena i za plej-of će im biti potrebna pobeda protiv Lejkersa i poraz Hjustona od Sakramenta u poslednjem kolu.

(Izvor: youtube / NBA Conference)

Šarlot je u derbiju za plej-of savladao Boston sa 114:100 i tako dodatno zakomplikovao borbu za doigravanje, jer ta dva tima sada dele deveto mesto. Rasel Vestbruk je u ne toliko bitnom meču Oklahome protiv Lejkersa (112:79) ostvario tripl-dabl, dok je Klivlend u reprizi finala Istoka prošle godine savladao Atlantu sa 109:94 predvođen dominantnim Lebronom Džejmsom koji je ubacio 34 poena Houksima.

Evo i svih rezultata:

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

NBA, rezultati:

Klivlend – Atlanta 109:94
Orlando – Milvoki 107:98
Boston – Šarlot 100:114
Bruklin – Vašington 111:120
Minesota – Hjuston 105:129
Nju Orleans – Čikago 116:121
Oklahoma – LA Lejkersi 112:79
Juta – Dalas 92:101
Feniks – Sakramento 101:105

[/stextbox]

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter