13
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL, ČETVRTFINALE: Teo srušio vrlo dobru Zvezdu (VIDEO)

Objavljeno: 12.04.16 u 20:52

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da naprave iznenađenje u prvom četvrtfinalnom meču plej-ofa Evrolige pošto su poraženi od CSKA u Megasport Areni sa 84:74 (25:20, 19:20, 19:16, 21:18).

Crveno-beli su meč otvorili sa tri trojke Milera, Jovića i Dangubića što im je donelo sedam poena prednosti (9:2), ali je i primoralo Dimitrisa Itudisa da u igru uvede Miloša Teodosića koji je bio najbolji akter meča.

Predvođeni srpskim reprezentativce Moskovljani prave seriju 15:3 i dolaze najpre do pet poena viška, a imali su i osam da bi se na odmor otišlo sa +5 za „armejce“ (25:20).

I NA MARSU AKO TREBA: Fratrija i Delije zajedno uz borbenu Zvezdu u Moskvi (VIDEO)

Nije to previše pokolebalo srpskog šampiona koji je sve vreme držao priključak pošto je iz igre potpuno izbacio Nanda de Koloa, a jedini problem za odbranu Crvene zvezde bio je nezaustavljivi Teodosić koji je prvo poluvreme (44:40) završio sa 15 poena i to bez promašaja.


(Izvor: Dailymotion/SportArenaHD)

Kako su Rusi skoncentrisali da iz igre u napadu potpuno izbace Maika Cirbesa, što im je i uspelo, Zvezdi je preostalo da šutevima sa distance pokuša da dođe do pozitivnog rezultata, a u tome je prednjačio Stefan Jović koji je pogodio četiri šuta van linije 6,75.

AERODINAMIČNIJI SA NOVOM FRIZUROM: Miler blokadom zakucao u ‘prvi metar’ (VIDEO)

Međutim, sredinom treće deonice CSKA prvi put dolazi do dvocifrene prednosti (56:45), a svaki puta kada bi crveno-beli nekom mini serijom prišle na pet ili šest poena zaostatka usledio bi koš Miloša Teodosića koji je vraćao 2armejce“ u igru.

Pri rezultatu 68:58 u 33. minutu trojku uz faul pogodio je Vasilije Micić, a pored toga trener domaćeg tima Itudis zaradio je tehničku grešku. Nisu u punoj meri crvenoo-beli iskoristili tu situaciju, ali su ipak prepolovili prednost domaćina pošto je pod košem pogodio Vladimir Štimac (68:63).

BUUUM: Tareeens Kiiinsiii (VIDEO)

Imala je priliku Zvezda da potpuno uhvati priključak pošto je posle dobre odbrane mogla do -3, ali lopta je izgubljena, a Higins je u kontri pogodio za 70:63, da bi potom pogodio i Hajjns za velikih +9 na samo šest minuta pre kraja meča. Kada je Hajns posle odlične asistencije Teodosića pogodio za 77:67 činilo se da Zvezdi više nema spasa, ali je Branko Lazić trojkom koliko toliko vratio neizvesnost na 3:34 minuta do poslednjeg zvižduka.


(Izvor: Dailymotion/SportArenaHD)

Dva napada pri rezultatu 80:70 crveno-beli nisu uspeli da iskoriste, usledila je surova kazna u vidu novog Hajnsovog zakucavanja čime je praktično bilo rešeno pitanje pobednika tj. ostalo je da se vidi koji će da bude konačan rezultat.

Najefikasniji u domaćem timu pored odličnog Miloša Teodosića, koji je postigao 23 poena i imao po šest asistencija i skokova, bili su Hajns sa 21 i Kurbanov sa 13 poena. U Crvenoj zvezdi Jović i Miler su ubacili po 14, a Kinsi 11 poena.


(Izvor: Youtube/Sport Nation)

Sledeći meč na programu je u četvrtak, a biće odigran na istom mestu u istom terminu (19.00), dok je treća utakmica zakazana za ponedeljak u Bepgradu (20.45).

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Evroliga, četvrtfinale

CSKA – Crvena zvezda 84:74 (25:20, 19:20, 19:16, 21:18) – 1:0 u seriji

Dvorana: Megasport Arena
Gledalaca: 6.702
Sudije: Erezuelo (Španija), Pukl (Slovenija), Balak (Izrael)

CSKA: De Kolo 7, Kulagin, Teodosić 23, Fridzon 5, Nikols 3, Džekson 3, Lazarev 1, Voroncevič 5, Higins 3, Kulagin, Kurbanov 13, Hajns 21

Crvena zvezda: Kinsi 11, Rebić, Dangubić 6, Mitrović, Lazić 7, Simanić, Micić 5, Simonović 4, Jović 14, Miler 14, Cirbes 6, Štimac 7
[/stextbox]

0
0

13 Komentara

  1. Goxy brate delijo nemoj ulaziti u raspravu sa ovim deckicem koji je ocigledno zaboravio na terapiju za veceras sarena pilula al na gladan stomak! Sto se tekme tice dobra utakmica zvezde al moram da izdvojim 2 igraca zvezde koji su pogubljeni u zadnje vreme cirbes, micic i jovic. Svaba izgleda da je napravio milionski ugovor sa nekom ekipom i boli ga tuki za zvezdu, stimara u ovom momentu magistar prirodnih nauka za njega. Hvala mu za sve al idi brate ovakav nam los nisi potreban i to sad kad su najbitniji mecevi u sezoni. Jel moguce da je ekipi sa najvecim budzetom u evropi i jednoj od najboljih potrebna pomoc sudija pogotovo onog smrdljivog pukla franjevca!!! I da teo veliki zvezdas pre ce biti veliki materijalista on pero antic nedovic kad igraju protiv zvezde igraju kao u transu a ovamo volim zvezdu najvise na svetu. Volite vi rodjaci kintu najvise na svetu dodjite da igrate u zvezdu za malu kintu! Ostale tekme protiv cska odigrati casno i posteno i svu paznju obratiti na finale aba i kls. Pozdrav svim delijama! I da alo muceni franjevci kako ide u lokalu? Miki turs valjevo,sr. mitrovica, kosjeric!!! Hahahahihihi

    0
    0
    Odgovori
    • „…al moram da izdvojim 2 igraca…..cirbes, micic i jovic..“ ???? 3 u 2 ili 2 u 3 ???!!!!

      0
      0
      Odgovori
  2. Radonjicu, sjutra pravo sa aerodroma kod Vucica na pregovore. Navijaci CSKA svaka cast ! Docekali ste cigane onako kako i dolikuje.

    0
    0
    Odgovori
  3. Bravo Karl Hajnc-TEO, bez skoro prve petorke, Duleta Vujosevica Ruska Armija pregazila k’o plitak potok …

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter