10
Evrokup

PRILIKA ZA PARTIZAN: Crno-beli mogu u Evroligu i bez osvajanja ABA lige

Objavljeno: 11.04.16 u 12:48

Ukoliko Partizan prihvati da igra Evrokup već sledeće sezone mogao bi da se nađe u eliti odnosno da se vrati u Evroligu, čak i ako ne osvoji ABA ligu.

Prema dogovoru koji je ABA liga postigla sa Evroligom prvak ovog takmičenja će igrati u najjačem takmičenju pod okriljem ove organizacije i još tri kluba će po plasmanu igrati u Evrokupu.

Ove sezone to su Crvena zvezda koja ide u Evroligu odnosno Cedevita, Budućnost i Partizan u Evrokupu, pošto je Mega Leks odustao od učešća u ovim takmičenjima.

PUCA BOMBA NAD MALIM KALEMEGDANOM: Najbolji košarkaš Makabija Zvezdina želja! (VIDEO)

Dobra vest za sve klubove koji prihvate da igraju u Evrokupu, a takvih je sve više, je da bi u sezoni 2017/18 mogli lakšim putem do Evrolige. Kako prenosi portal Jurohups plan je da se od te sezone napravi prohodnost za čak četiri kluba ka Evroligi koja bi bila proširena sa 16 na 18 klubova.

Kada su u pitanju novi klubovi koji su postigli dogovor sa Evroligom u vezi igranja Evrokupa Hapoel iz Jerusalima je već potpisao trogodišnji ugovor, a to bi tokom dana trebalo da uradi i atinski AEK.

JAČANJE TIMA ZA EVROLIGU: ‘Bratski’ klub Crvene zvezde pazari u Zagrebu?

Podsećamo da čelnici Partizana zbog pretnji FIBA upućenih našem Košarkaškom savezu još uvek nisu doneli odluku kom će se carstvu privoleti odnosno da li će naredne sezone da igraju Evrokup ili Ligu šampiona koju organizuje krovna košarkaška kuća.

0
0

10 Komentara

  1. Ako Mega Leks neće da igra, onda će Partizan upasti, naravno, zasluženo ili ne nije bitno, po pravilima je. E sad, moraće da sledeće sezone osvoji taj EK pa da onda za dve godine igra EL, pa ako i to uspe, ok, bilo bi zasluženo. Ali da li će biti zavisi od njih samih, a ne od komentatora ovde i od lepih želja. Mnogo tu posla ima da se uradi i mislim da je u ovom trenutku to previše za Partizan.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ma mi sledece godine osvajamo ne treba nam pomoc kao ciganima, za njih igra i drzava, ali drugacije i ne mozes protiv Partizana, nabijamo im komplekse, toliko da ih teramo da lazu i prekrojavaju istinu i istoriju, a nose breme izdajnika, i to je jedina realna slika.. Partizan institucija zvezdana obmana..

    0
    0
    Odgovori
    • Osvajate cvetka sledece godine.Drzava vam je pomagala vise od decenije ali toga vise nema i zato ste tu gde jeste.Zvezda je vec prve sezone imala 4 pobede u EL,druge je prosla u F16 a trece u F8,dok ste vi prvih 5 godina sluzili za kos razliku u tom takmicenju i imali najvise po dve pobede.Zvezda je institucija a partizan prostitucija.

      0
      0
      Odgovori
      • Nije teško biti prostačina, dokazao si. Moj odgovor je ekvivalentan samo zato što drugi jezik ne razumeš. Inače, ako tebi ova sezona nije ilustracija šta sve ne treba da se radi u sportu, ako su tebi Partizan i FMP isto zaslužili i dobili od države, predstoji ti dugo i teško lečenje.

        0
        0
        Odgovori
  3. CRNO-BELI su decenijama Evropski KK GIGANT, za razliku od turskog tj. naturalizovanog KK MUTANTA .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  4. Jedina sansa da igramo Evroligu je ta da nam drzava opet pomaze 😉 jedini brend i institucija Jugoslavije 😉

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter