0
Košarka

(FOTO: verbnyc)

VREMEPLOV: Utakmica kakvu istorija sporta ne pamti (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 31.03.16 u 20:59

Meč nakon kog je postalo jasno – Džordanu zaista nema ravnog.

Finalna serija NBA lige 1997. godine donela je duel dve neverovatne ekipe. Sa jedne strane, Juta Džez i tandem Stokton – Maloun, a sa druge veliki Čikago Bulsi sa Skotijem Pipenom, Denisom Rodmanom i te sezone nezausavljivim Majklom Džordanom. Prva dva meča igrana su u Čikagu, i Bulsi su ih rešili u svoju korist – 84:82 i 95:87.

Serija je zatim prešla u Jutu, i Džezeri su odgovorili istom merom – dve vezane pobede za (104:93, 78:73). Pošto je serija igrana po principu 2-3-2, i naredni meč bio je na programu u Juti. Pobednik tog susreta došao bi na korak do šampionske titule. Iako su ekipe bile izjednačene, te večeri Juta je postala apsolutni favorit. Naime, noć pred meč, Majkla Džordana njegov lični trener našao je u fetalnom položaju, kako drhti i nekontrolisano se znoji.

Džordan je jedva imao snage da sedne. Nakon pregleda, lekari su ustanovili da je u pitanju trovanje hranom, verovatno kao posledica pice koju je naručio tokom večeri. Treneri su Majklu rekli da nema šanse da igra te večeri. Ipak, u 17:50, sat i 10 minuta pred početak meča, Džordan je, teško hodajući, ušao u Delta centar. U 19:00, sudija je podbacio loptu za meč koji će Džordana od vrhunskog košarkaša pretvoriti u čoveka čija volja, želja za pobedom, sportski duh i ljubav prema košarci prevazialzi granice ovozemaljskog.

(Youtube/davmac123456789)

Svet je nakon toga obišla fotografija na kojoj Džordan, po završetku meča, pada u ruke Skotija Pipena, dok je utakmica ostala zapisana kao neponovljiva „Flu game„.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter