0
Košarka

FOTO: TWITTER

NBA: Klipersi ugasili nadu Denvera za plej-of, Jokić nije mogao sa Džordanom (VIDEO)

Objavljeno: 28.03.16 u 08:55

Denver je doživeo ubedljiv poraz u Los Anđelesu od Klipersa 105:90, a junak u domaćoj ekipi bio je centar Džordan.

Klipersi su silovito ušli u meč i preko razigranih Pola i Redika stigli do prednosti 12:2 posle svega dva minuta igre. Ipak, Haris i Augustin su trojkama vratili Denver u igru, ali bez igre pod koševima bilo je samo pitanje kada se domaćin ponovo odlepiti. To se dogodilo krajem trećeg perioda kada su Klipersi otišli na velikih „+17“ – 77:60. Nagetsi prosto nisu imali rešenje kako da u reketu prebace neverovatnog Džordana koji je stizao sve da izblokira. Pitanje pobednika rešeno je početkom poslednje četvrtine kada su Klipersi poveli sa najvećih „+22“ – 88:66.

(Izvor: YouTube/Ximo Pierto Final)

Nikola Jokić je odigrao lošu partiju, mada posle prve četvrtine nije ličilo da će biti tako. Srbin u napadu nije mogao puno da uradi, jer kad god bi pokušao sa šutem stigao bi Džordan i blokada. Jokić je ubacio pet poena, svih u prvih 12 minuta uz jedu trojku. Uhvatio je devet lopti i „upisao“ dve asistencije. Imao je pet promašaja od čega jedan „er bol“ za tri poena. Sjajnu partiju u porazu Denvera imao je Nurkić sa 19 poena, kao i Augustin sa 18. Lovernj je dobro otvorio meč, ali je zbog faulova brzo morao na klupu. Na kraju je postigao 10 koševa. Sa druge strane Džordan je „upisao“ 16 poena uz 16 skokova i sedam blokadi. U poenima su ga pratili Kroford i Pol sa po 14 poena, dok su Džonson i Grin imali po 13. Sasvim dovoljno da se savlada Denver i skoro sigurno obezbedi pozicija „četiri“ na „Zapadu“ pred start plej-ofa.

(Izvor: YouTube/Ximo Pierto Final)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati:

Indijana – Hjuston 104:101
Sakramento – Dalas 133:111
Golden Stejt – Filadelfija 117:105
LA Lejkers – Vašington 88:101
LA Klipers – Denver 105:90

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter