0
Košarka

FOTO: STARSPORT

‘ORLIĆI’ LETE VISOKO: Velike nade Partizana i Zvezde vodile Srbiju do pobede

Objavljeno: 27.03.16 u 18:02

Košarkaška reprezentacija Srbije igrača do 18 godina savladala je Tursku na turniru „Albert Švajcer“ u Manhajmu i to rezultatom 79:57 (14:14, 27:17, 20:12, 18:14).

Izabranici Milana Gurovića nastavili su sa sjajnim partijama, a posle ubedlivog trijumfa nad Australijom od 29 razlike, samo za nijansu bolje prošla je Turska. Kao i prethodnom meču ‘orlići’ su protivnika slomili u drugoj četvrtini kada su stekli dvocifrenu prednost, da bi posle toga razlika sve više rasla.

Do kraja je otišla na plus od 22 poena za novu laku pobedu u kojoj je prednjačio mladi as Barselone Andrija Marjanović sa 18 poena, četiri manje je imala Partizanova nada Miloš Glišić koji je ubacio 14 poena.

Zvezdin mladi košarkaš Boriša Simanić je postigao 10 poena uz osam skokova, dok je njegov klupski saigrač Aleksa Radanov takođe imao 10 poena.

U redovima Turaka Onuralp Bitim je imao 16, a Alihan Genč 11 poena.

Srbija već sutra od 15 sati igra protiv Japana, zatim u sredu i četvrtak sa Nemačkom i Argentinom, nakon čega će dve prvoplasirane grupe iz naše i druge u kojoj su Francuska, Grčka, Egipat, Kina, SAD i Italija formirati polufinalne parove.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter