4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA SRBIJE: Šta će raditi prvoligaši do 7. maja, Partizan zna, a ostali?

Objavljeno: 24.03.16 u 22:25

Nešto manje od mesec dana proteklo je od završetka ligaškog dela ABA lige, a ovog vikenda zvanično se završava i KLS. 

Juče je zvanično doneta odluka da se Superliga igra od 7. maja. Postavlja se pitanje, šta do tada?

Pred ekipama koje se nisu plasirale na završnicu ABA lige je još mesec i po dana pauze. Ono u čemu se svi slažu jeste da je naša košarka u nesvakidašnjoj poziciji, neki klubovi obaviće mini pripreme i odigrati seriju utakmica kako bi očuvali takmičarsku svežinu.

Košarkaši Partizana odigrali su poslednji meč u ABA ligi 7. marta, Džikićev tim je poražen od Olimpije. Nakon nedelju odmora, došlo je vreme za povratak treninzima.

– Ulazimo polako u trening, vremena bar imamo dovoljno, rekao je Džikić i potom dodao, – Pokušavamo da obezbedimo rivale za prijateljske utakmice, što uopšte nije lako u ovom periodu.

Džikić je dodao da će Partizan igrati mini pripreme protiv Zadra, Mega Leksa, Slobodom, a da postoje opcije da se listi protivnika dodaju i drugi učesnici ABA JTD lige.

– Mega Leks će nakon osvajanja Kupa Koraća, pokušati da protiv Crvene zvezde podigne i trofej namenjen šampionu regionalnog takmičenja. Portparol kluba Ivan Todorović izjavio je da će ekipa iz Sremske Mitrovice nakon regionalnog takmičenja, takođe odraditi mini pripreme utakmicama protiv prvoligaša i „abaligaša“, imena protivnika za sada su nepoznata.

Ova odluka odjeknula je i među prvoligašima. Umesto Marka Cvetkovića koji je priključen reprezentaciji Srbije do 18 godina, kormilo je preuzeo Konstantina preuzeo je Miroslav Marković.

– Do sada nije bilo ovakve pauze u našem prvenstvu. Bilo je pauza iz raznih razloga, ali nikada u ovom periodu. Mesec i po dana se odmara, a posle imamo šest utakmica u sistemu po dve grupe. Biće specifično i na krajnji rezultat će uticati i to kako će ekipe iskoristiti pauzu – rekao je Marković.

Pripremio: Aleksandar Ilić

0
0

4 Komentara

    • Ahahahaha,druze vi ste trazili da se liga igra u maju iz samo vama znanih razloga!!!Sada pricate drugu pricu,vi ste izgleda bas skrenuli!!!Za par godina Pudla vas dovede do ludila totalnog!!!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter