2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

MILOJEVIĆ NAKON PROLASKA U FINALE: Desilo se čudo!

Objavljeno: 20.03.16 u 10:38

Nakon druge pobede nad ekipom Budućnosti i plasmana u finale ABA lige, članovi Mega Leksa bili su očekivano zadovoljni.

Nikola Ivanović nije želeo da ide u dublju analizu meča:

– Nema šta previše da se priča o dešavanjima na terenu. Bila je ovo jedna utakmica sa mnogo uspona i padova, u nekim trenucima nas je ponela i važnost meča. U napadu nismo bili mnogo pametni, što je Budućnosti donelo neke lake poene iz kontri. Ipak, posle zaostatka od četiri, pet poena minut pre kraja uspeli smo da preokrenemo. Čestitao bih Niku (Danilu Nikoliću), što je pogodio ta dva važna slobodna bacanja za pobedu, rekao je Ivanović, pri tom zahvalivši publici na sjajnoj atmosferi, nakon čega je prokomentarisao i želju igrača Mege da osvoje i šampionski pehar:

– Nije to došlo odmah posle Kupa, to razmišljanje postoji od početka sezone. Stvarno smo verovali u ceo naš rad i imamo mnogo potencijala da ostvarimo šampionske snove.

U trećoj četvrtini, nakon kontakta sa Aleksom Marićem, Ivanović je ostao da leži na zemlji, ali, kako kaže, brzo je došao sebi:

– Marić me je, naravno nenamerno, udario kolenom u stomak. Ostao sam bez vazduha, ali sve je bilo ok posle nekoliko minuta.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević bio je, očekivano, prezadovoljan:

– Kao šta sam rekao, desilo se čudo u Podgorici, evo i sada u Sremskoj Mitrovici. Kada je neko hrabar i ima ovoliko srce kao moji momci, onda je sve ostvarivo.
Iako nam zaista mnogo nedostaju tri povređena igrača Kaba, Jaramaz i Aranitović, mi ne odustajemo od naših snova. Sada smo im korak bliže i sigurno nećemo stati, i nećemo se zadovoljiti time što smo ušli u finale. Pokazali smo da možemo sa svima da se nosimo. Jedva čekamo finale koje je malo dalje, a bitno je i da nam se igrači oporave. Svi su dali sve od sebe, Zagorca su hvatali i grčevi u poslednjoj četvrtini, i on je hrabro izgurao… Imam heroje u timu i ponosan sam na njih.

Na pitanje o šampionskom prstenu, Milojević je izjavio:

– Izgleda možda neozbiljno kada najavljujemo napad na trofeje, ali pokazali smo da to nije bez osnova. Mislim da imamo igru koja nam daje pravo da se nadamo.

Luka Pavićević, sa druge strane, nije krio žal zbog poraza, ali smatra da je Mega imala veću želju za pobedom i više energije:

Čestitao bih ekipi Mega Leksa na pobedi i trijumfu u ovoj seriji. Ovo je bio još jedan uzbudljiv meč visokog inteziteta u kome smo na kraju mi opet propustili priliku da pobedimo i dođemo do toliko željenog finala. U utakmicama sa Megom veoma je važno da se drži visok nivo odbrane i konstantnost u čvrstini, što mi u ove dve utakmice nismo imali. U ovoj drugom meču smo bili značajno bolji nego u prvom, međutim pored odbrane neophodno je kontrolisati napade. Kada igrate sa Megom morate da iskontrolišete taj njihov pritisak po celom terenu, usmeravanje napada u levo što smo mi u momentima radili jako dobro, ali isto tako bilo je trenutaka kada u tome nismo uspevali. Posle rezultatskog tobogana došli smo do pet poena prednosti i tu smo morali da imamo veću dozu prisebnosti da kompletiramo odbranu skokom odakle su nam poentirali, da ne napravimo faul kad ne želimo, a da istovremeno prodorima probijemo Meginu odbranu što smo u nekoliko navrata, posebno pred kraj meča, uspešno radili. U samoj završnici presudila je veća energija i želja za pobedom što se desilo i u Podgorici. Još jednom čestitke domaćinu, nama ostaje žal što sjajnu sezonu nismo krunisali ulaskom u finale i borbom za titulu.

0
0

2 Komentara

  1. „Cudo“ zvano Misko i njegov „udeo“ u 80% igraca lige..SVE je novac, „samo“ je PARTIZAN-LJUBAV !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter