8
Košarka

KSS PRELOMIO: Mi smo uz FIBA, ali…

Objavljeno: 18.03.16 u 13:21

Na današnjem sastanku čelnika Košarkaškog saveza Srbije i klubova iz Srbije kojie se takmiče u ABA ligi doneto je nekoliko važnih odluka.

Kako saznaje Blic prvo i najvažnije je da je Košarkaški savez Srbije preporučio klubovima iz naše zemlje da igraju u takmičenjima pod okriljem FIBA, a na njima je odluka da li će tu preporuku da prihvate.

Takođe KSS će snositi troškove putovanja klubovima koji odluče da se takmiče u FIBA Ligi šampiona što bi prema saznanjima Blica trebalo da bude Mega Leks.

List navodi da što se tiče preostalih klubova za Crvenu zvezdu je planirana Evroliga, a za Partizan učešće u Evrokupu.

Što se tiče regionalne lige predloženo je da u njoj nastupaju šampioni država iz regiona odnosno igrala bi se tek po okončanju nacionalnih šampionata.

Igranka i dalje traje, a kako će da bude završena po svemu sudeći nećemo skoro saznati.

0
0

8 Komentara

    • To nije istina. FIBA, trenutno, priznaje ABA, rešen je problem sa vlasničkom strukturom Ali postoji mogućnost da ubuduće promene stav.

      0
      0
      Odgovori
    • A po tom istom osnovu, zašto bi Partizan igrao kup? Nije među prva četiri u ABA ligi i nikako to ne zaslužuje. Ovo su nagađanja. Nije do KSS da delegira timove po takmičenjima. Postoje tabele, plasman, na osnovu kojeg se to radi.

      0
      0
      Odgovori
  1. Indijanac, sve radi sto mu, jadna i bedna „legenda“ srpske košarke covic kaze! Jos od kad je stopirao dolazak Grbovica na mesto delegata u KSS
    Mrs breeeee! Sramota ste da budete deo trofejnog sporta kakav je kosarka!

    0
    0
    Odgovori
    • Šta lupetaš, slaba liga znači i slabe klubove. Zašto misliš da je ovo Zvezdi u interesu? Ovo se radi da bi uništili ligu koja je počela da formira, zahvaljujući velikom broju jakih utakmica, mnogo dobrih igrača, i čiji klubovi su počeli da prave rezultate na velikim takmičenjima. Pogledaj samo igrače koji su stasali u ovoj ligi: Bogdanović, Jokić, Marjanović, Gudurić, Kalinić, pogledaj Megu i njene klince, kao i gomila mladih stranaca u Partizanu.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter