0
Košarka

NBA: Silna Oklahoma, Klivelend bez Džejmsa jedva dobio Dalas (VIDEO)

Objavljeno: 17.03.16 u 08:50

U noći između utorka i srede odigrano je devet utakmica na terenima najjače košarkaške lige na svetu, derbi večeri odigran je u Klivelendu, Oklahoma je „rasturila“ Boston, a Nemanja Bjelica nije ulazio u igru u pobedi Minesote nad Memfisom.

Klivelend je na svom parketu dočekao ekipu Dalasa. Zvezda Kavalirsa, Lebron Džejms nije ulazio u igru, ali je zato Kajri Irving predvodio domaćina do tesne pobede nad Meveriksima. Da je u potpunosti zamenio Džejmsa, plejmejker Klivelenda pokazao je postigavši 33 poena. Kevin Lav je ostvario dabl-dabl, ubacio je 23 poena i imao 18 skokova. Izostanak Džejma se u nekim trenucima meča i video, međutim, trener Lu nije želeo da ga ubacuje u igru, jer uskoro počinje plej-of, pa ga čuva za te okršaje.

(izvor: youtube/NBA Highlights)

Kod ekipe Dalasa veteran Dirk Novicki i Dejvid Li bili su najefikasniji, postigli su po 20 poena.

Kluba iz Oklahome je ovog puta opravdao nadimak. Bukvalno su „zgromili“ tim iz Bostona. Treća deonica meča bila je odlučujuća, jer su je Tanderi dobili sa 42:26. Kevin Durent je predvodio goste sa 28 poena, dok je četiri poena manje upisao Rasel Vestbruk. Raspoložen u pobedničkoj ekipi bio je i Enes Kanter koji je ostvario dabl-dabl, postigavši 17 poena i 12 skokova. Najefikasniji poenter na meču bio je Ajzea Tomas sa 29 postignutih koševa, ali to nije bilo dovoljno da se zaustavi veliki nalet Tandera.

(izvor: youtube/NBA Highlights)

Veče je, takođe, obeležio i bek Vašingtona Džon Vol koji je ostvario tripl-dabl u meču u kome je njegova ekipa dobila Čikago. Ostvario je 29 poena, 10 skokova i 12 asistencija.

(izvor: youtube/NBA)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati:

Boston – Oklahoma 109:130
Šarlot – Orlando 107:99
Klivelend – Dalas 99:98
Detroit – Atlanta 114:118
Vašington – Čikago 117:96
Miemfis – Minesota 108:114
Hjuston – LA Klipers 106:122
Sakramento – Nju Orleans 108:123
Golden Stejt – Nju Jork 121:85

[/stextbox]

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter