19
Evrokup

STIGLE VESTI IZ BARSELONE: Zna se ko će igrati u Evroligi, ko u Evrokupu i šta je sa Partizanom

Objavljeno: 14.03.16 u 20:28

Kako su eksluzivno u emisiji „U obruču“ na televiziji Arena sport saopštili novinari te medijske kuće poznat je raspored ekipa sa ovih prostora koji će igrati u Evroligi i Evrokupu.

Naime, danas je u Barseloni održan sastanak sa 23 kluba koje je Evroliga pozvala na konsultacije, a informacije koje stižu iz Katalonije je da je Đordi Bertomeu potvrdio ono što je pre samo nekoliko dana rekao u Beogradu.

Dakle, samo rezultat na terenu će biti merilo za plasman u Evroligu i Evrokup odnosno šampion ABA lige će igrati u eliti, a naredna tri tima na tabeli će nastupati u drugom po rangu takmičenju i tako u naredne tri godine.

To ujedno znači da u vodu padaju nade rukovodstva i navijača Partizana da bi klub iz Humske mogao da dobije pozivnicu za Evrokup, naravno ukoliko ponovo ne dođe do nekih promena po kojima je čelnik Evrolige Đordi Bertomeu vrlo prepoznatljiv.

Ako na snazi ostane ova odluka Budućnost, Crvena zvezda, Cedevita i Mega Leks će naredne godine igrati takmičenja pod okriljem organizacije Evroliga, samo bi još trebalo da odluče ko će gde.

0
0

19 Komentara

  1. cekaj te bre ljudi….Ako bude partizan osvojio aba ligu,ide onda u evroligu…Kad ono igra partizan,zna li neko………………..

    0
    0
    Odgovori
  2. KICA CACAK,PRAJA MOSTAR,DIVAC KRALJEVO,PASPALJ PODGORICA,DANILOVIC SARAJEVO,SALE CZ BGD,VILFAN LJUBLJANA,……..IZ BGD NIKO SEM SALETA……

    0
    0
    Odgovori
    • Glup si kao racku!Zvezda kada je pocetkom 70tih imala 15ak trofeja vi niste nijedan ej!Zvezda je takodje nas najtrofejniji klub u bivsoj Jugoslaviji bila a ja koliko znam od 70tih do pocetka 90tih se nije igralo na sljaci…Smorili ste vise sa tim toliko providni i jadni…

      0
      0
      Odgovori
  3. Nista ovde nije sporno, nismo zasluzili na terenu i ne treba da igramo u Evropi. Nazalost, kasno smo skockali tim i to treba da nam je lekcija, ali uzevsi sve okolnosti u obzir, bolje nije moglo i ova sezona i nije ispala tako losa. Moramo da shvatimo da imamo celu drzavu na grbaci i da ce podmetanja tek sada biti kada se polako podizemo i stabilizujemo, jer neprijateljski kompleksi su veliki i boje nas se i kada smo losi. Sada, treba uzeti ono sto se moze, a realno je da se sa ovim timom borimo za titulu u Srbiji sa Megom i Zeleznikom, a sledecu sezonu planirati iz temelja sa Dzikicem i bez eksperimenata tipa Pera Bozic.

    0
    0
    Odgovori
  4. Vi nama kazete da smo vestacki klub kako vas nije sramota igokeapartizan, vi cete nama da sudi , kazete da smo drzavni projekat vi iza koga je stojala drzava 20 godina Dacic,Tadic…. I sad vam drzava daje vise para pa kukate , Zvezda ima istoriju i to ogromnu od 45 do 76 pogledaj te ko je dominirao JUGOSLAVIJOM kakvi su igraci izasli iz naseg klub, uvek ste bili drzavni klub uvek zato pognite glave i tisina ,vase vreme je proslo!!!

    0
    0
    Odgovori
    • Momče najveći igrači su potekli iz Partizana. I vodili su glavnu reči osvajanju najvećih svetskih trofeja. Kićanović, Dalipagić, Paspalj, Danilović, Đorđević… Da ne nabrajam dalje. Nabroj ti tvoje osim Simonovića i Slavnića.

      0
      0
      Odgovori
  5. realno koje silne milione pa klub ugasen oprošteno 18 miliona evra duga čoki uzeo pd fmp.uzeo ime zvezda a svi znaju zbog čega ko bi dosao gledati železnik u evropi,kao i cedevita vestacki ste klub.a mi i da neigramo i ovu sezonu upamti ovo vam je zadnja evroliga žiovi bili pa videli

    0
    0
    Odgovori
  6. Bar imamo ime, istoriju, klub, znamo ko smo i sta smo, za razliku od vas balavaca koji ste pre 2 godine poceli da pratite kosarku, ne znate osnovna pravila sad tu nesto kenjate… Predsednik vaseg malog kluba uzima pare namenje Srbima sa Kosova i ulaze u kk Fmpilrczv… Treba da vas bude sramota, i Bartomeua ajedno sa vama, Partizan je mnogo doprineo nastanku ovakve eurolige, 13 godina smo bili najbrojniji navijaci, a ovo dobijamo, sve se vrti oko para, necete dugo postojati, nemojte se mnogo nadati…

    0
    0
    Odgovori
  7. ,,Realnost,, Seti se Pre 2 god ko je isaoo u Evroliguu ? A Ko je to Zasluzioo na Parketuu ??? Kaoo i pree 5-6 godina ko je Zasluzio Plasman u Aba Ligu (A ko da Ostane u KLS ligi ) Pa je na Kraju taj na Zovi klub u oba Navrata Igrao Aba Ligu Paa onda posle i Evroligu … E to ti je Brt Moj REALNOSt !!!

    0
    0
    Odgovori
  8. Naravno…,da se zna ko kosi a ko vodu nosi,ko ce u EL a ko u kup Mitra Mirica.Svakom po zasluzi.Nece valjda da se pozove neko ko se do 3 kola pre kraja borio za opstanak i duguje silne milione.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter