0
Košarka

FOTO: @wariors/x

NBA: Bobi i dalje u nemilosti ‘ludog Srbina’, Stef Kari nastavlja da obara rekorde (VIDEO)

Objavljeno: 08.03.16 u 09:07

U noći između ponedeljka i utorka u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu odigrano je sedam utakmica, a na terenu još jednom nije bilo nijednog srpskog igrača.

Ako je posle pobedničkog niza San Antonija mogao da se nađe razlog zbog čega Boban Marjanović nije dobijao šansu u Sparsima, onda se to za noćašnji duel protiv Indijane nikako ne može reći. Pejsersi su uspeli da ritam utakmice dodatno uspore i svedu utakmicu na mali broj poena i igru pod obručima, gde su i dobili utakmicu, a da srpski gorostas nije dobio ni jedan jedini sekund šanse da promeni stvari na parketu.

Jeste Lamarkus Oldridž ponovo bio odličan i sa 23 poena uz Kavaj Lenarda bio najefikasniji u timu Grega Popoviča, ali je evidentno da Tim Dankan više ne pruža partije kao nekada, što se posebno može reći za Dejvida Vesta, koji nikako ne uspeva da se uklopi u koncept igre Sparsa. Utisak je da bi Marjanović uneo dosta neophodne energije pri skoku i podeli po koji pas nekim od najboljih bekova koje San Antonio ima.

Ovako je tim iz Teksasa poražen rezultatom 99:91, a najefikasniji pojedinac na meču bio je Monte Elis sa 26 poena, dok mu je uz rame stajao Pol Džordž sa 23 koša. Dovoljno za prekid serije San Antonija i njihov 10. poraz u sezoni.

(Izvor: youtube / NBA Highlights)

Stef Kari je posle jedne od lošijih partija u poslednjih par godina, protiv Lejkersa, noćas postavio novi rekord i vratio ruku ‘na mesto’. U pobedi Golden Stejta nad Orlandom 119:113, inače 47. uzastopnom pred domaćim navijačima čime je oboren čuveni rekord Čikago Bulsa, Kari je postigao 300. trojku u sezoni, čime je još jednom ‘podigao lestvicu rekorda’ visoko.

Ubacio je Orlandu 41 poen i sa 13 skokova ostvario još jedan dabl-dabl učinak, pa pobeda ‘ratnika’ nije mogla da izmakne. Odličnu podršku imao je u vidu Kleja Tompsona koji je ubacio 27 poena, dok su kod Medžika trojica igrača imala po 20 poena – Evan Furnije, Eron Gordon i Brendon Dženings.

(Izvor: youtube / NBA Highlights)

Klivlend je doživeo poraz na svom parketu od Memfisa koji je bio oslabljen neigranjem nekoliko igrača, ali je uspeo da u neizvesnoj završnici ostvari veliki trijumf – 106:103. Klivlend je vodio tokom celog meča, ali su pred kraj Grizlisi preokrenuli i došli do pobede.

Najefikasniji pojedinac na meču bio je Lebron Džejms sa 28 poena, dok je poen manje postigao Kajri Irving. Na drugoj strani bilo je više raspoloženih igrača, a najviše se istakao Toni Alen sa 26 poena.

(Izvor: youtube / NBA Highlights)

Nemanja Bjelica još jedan meč je propustio zbog povrede, a njegova Minesota je poražena na gostovanju Šarlotu rezultatom 108:103.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati, NBA:

Šarlot – Minesota 108:103
Klivlend – Memfis 103:106
Indijana – San Antonio 99:91
Čikago – Milvoki 100:90
Nju Orleans – Sakramento 115:112
Dalas – LA Klipers 90:109
Golden Stejt – Orlando 119:113

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter