2
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL: Zvezda ima zicer za plasman među osam najboljih!

Objavljeno: 03.03.16 u 22:33

Ekipa koja je najbliža da ugrozi Zvezdinu plej-of poziciju, Anadolu Efes, doživela je poraz na svom parketu od Lokomotive rezultatom 76:61.

Anadolu Efes je protiv Lokomotive imala imperativ pobede, jer kako zaostaje dve pobede za Zvezdom, uz lošiji međusobni skor, do kraja takmičenja u TOP 16 fazi Evrolige neće izlaziti iz Istanbula. Zbog toga su u taboru Zvezde odbijali da prhvate da su nadomak prolaska dalje, jer je do kraja ostalo još šest utakmica.

Međutim, Efes je poklekao već na prvoj prepreci. Na domaćem parketu, tim Dušana Ivkovića je poražen od Lokomotive iz Kubanja u utakmici u kojoj su gosti iz Rusije u potpunosti kontrolisali rezultat od početka do kraja.

Meč je počeo serijom Lokomotive 6:0 i od tog momenta, pa sve do kraja susreta, rezultatski tas bio je na strani gostiju. Ruski tim su predvodili Malkolm Dilejni sa 19, Entoni Rendolf sa 16 i Viktor Klaver sa 14 postignutih poena.

Na drugoj strani, u timu Efesa najviše se istakao Tomas Ertel sa 17 poena, čime je bio jedini igrač sa dvocifrenim učinkom.

U Španiji je Unikaha tražila slamku spasa protiv Panatinaikosa, ali do nje nije došla, pošto je tim Aleksandra Đorđevića bio više nego ubedljiv i slavio je trijumf rezultatom 76:58.

Time je grčki tim ostvario šestu pobedu i tako je za jedan trijumf umakao Crvenoj zvezdi, ali je dobra stvar za crveno-bele to što je Unikaha ovim porazom gotovo izvesno ostala bez šanse za plasmanom u narednu fazu, jer je ostala na samo dve pobede i čak sedam poraza.

U pobedničkom taboru najbolji je bio Eliot Vilijams sa 16 koševa, pratili su ga Miroslav Raduljica sa 12 i Nik Kalates i Džejms Gist sa po 10 koševa, dok su se u domaćem sastavu najviše istakli Kuzminskas sa 15 i Edvin Džekson sa 13 poena.

U prve dve utakmice pobede su ostvarili Darušafaka nad Cedevitom i Himki nad Barselonom.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

E grupa:

Četvrtak:

Cedevita – Darušafaka 77:83
Anadolu Efes – Lokomotiva Kuban 71:76

Unikaha – Panatinaikos 58:76

Petak:

19.30 Fenerbahče – Crvena zvezda

F grupa:

Sreda:

Real Madrid – CSKA Moskva 87:96

Četvrtak:

Himki – Barselona 75:61

Petak:

18.45 Žalgiris – Brose bakset
20.45 Olimpijakos – Laboral Kuća

[/stextbox]

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

2 Komentara

  1. Koji bre zicer? Igra sa Fenerbahceom u gostima,,dočekuje PAO koji je u usponu forme,gostuje Lokomotivi,i to lako može da se pretvori u tri poraza

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter