2
AdmiralBet ABA Liga

‘BURA NA JADRANU’: ABA odbila predlog predsednika KSS!

Objavljeno: 26.02.16 u 15:45

Predsednik ABA lige Dragan Bokan izjavio je danas da je odbijen predlog prvog čoveka Košarkaškog saveza Srbije (KŠ) Dragana Đilasa da se završnica regionalnog takmičenja igra posle nacionalnih liga zbog nejasne situacije oko učešća u evropskim kupovima naredne sezone.

– Na šednici, na kojoj su osim tročlanog Predsedništva, prisustvovali direktor lige Krešimir Novosel i sportski direktor Žarko Čabarkapa, razmatrali smo dopis i predlog Đilasa da se pomeri završnica ABA lige do kraja maja, odnosno posle završetaka nacionalnih prvenstava. Mi smo razmotrili tu mogućnost, bili veoma ozbiljni i odgovorni prema tom predlogu, želeli smo da rešimo njihov zahtev, ali to zbog zgusnutog kalendara nije bilo moguće, kazao je Bokan u intervjuu crnogorskoj agenciji MINA.

On je podsetio da su u obavezi prema FIBA da do 1. aprila bude završen regularni deo ABA lige.

– Nismo mogli da ispunimo zahtev KŠ, preglasavanjem smo doneli odluku. Protiv tog predloga bili smo potpredsednik Mladen Veber i ja, dok je Nebojša Čović bio za to da se završnica igra u junu. Smatram da to nije bilo u redu prema ostalim klubovima koji igraju ABA ligu, a posebno jer smo to već precizirali prošlog leta, rekao je Bokan

Prema njegovim rečima ABA liga je već izašla u susret Cedeviti i Crvenoj zvezdi, pa finalna serija, zbog njihovih obaveza u Evroligi, neće početi u planiranom terminu.

„Crvena zvezda i Cedevita bore se za plasman među osam najboljih i iz tog razloga pomerili smo start finalne serije. Smanjili smo i polufinalnu seriju, pa se neće kao prošle godine igrati na tri, već na dve dobijene utakmice“.

Bokan smatra da je ABA liga svima potrebna i da mora funkcionisati na ozbiljnom nivou.

– Ukoliko neko ne želi da igra ili pojedinačno neki klub, to ne znači da je ugašena ili da će biti ugašena ABA liga“, zaključio je Bokan, uz konstataciju da još nije poznato u kojem evropskom takmičenju će naredne sezone igrati predstavnici ABA lige, navodeći da će konačnu odluku doneti Skupština klubova naredne nedelje.

0
0

2 Komentara

  1. Zvezda i Čović su opet pokušali da izigraju ostale klubove i da preko reda sebi obezbede direktno mesto u Evro ligi. Prodali su sigurna dva mesta, za jedno svoje nesigurno i sada će da se pitaju zašto niko neće sa njima i zašto ih svi mrze. To što Čović pokušava da ABA ligu stavi pod svoju kontrolu i u službu samo svog interesa, ne može da prođe kod ostalih država. Malo su se zaigrali, a sa njima i Đilas. Svi vide koliko je Čović prljav igrač, pa se nemojte čuditi zašto je Zvezda ostala bez saveznika i zašto će ubuduće imati loš tretman u ABA ligi… Mali su to igrači za ovako veliku scenu. Vratite se vi u Železnik, u predgrađu je vaše mesto.

    0
    0
    Odgovori
  2. Poenta cele price je da Djilas hoce prvo da namiri interese Nebojse Covica i njehovog vestackog kluba,pa onda odluka.Nadam se da Hrvati i Crnogorci nece popustiti.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter