1
Košarka

NIJE SAMO IME NOVO: Dvorana ‘Aleksandar Nikolić’ širi kapacitet

Objavljeno: 24.02.16 u 18:00

Dvorana Pionir, koja od juče zvanično nosi ime po legendarnom košarkaškom treneru Aleksandru Nikoliću, uskoro će biti proširena i njen kapacitet iznosiće 10.000 mesta, rekao je novinarima direktor SRC Tašmajdan Milan Novović.

Ujedno, ispred dvorane biće napravljen trg i postavljena bista „oca srpske košarke“, a unutar dvorane biće postavljena spomen tabla.

– Veoma smo ponosni na inicijativu trenera Božidara Maljkovića i uz razumevanje premijera Aleksandra Vučića dvorana Pionir ponela je ime čuvenog trenera. Simbolično, prvi događaj u dvorani sa novim imenom biće Dejvis kup meč Srbije i Kazahstana i možda će baš naš najbolji sportista naše zemlje Novak Đoković odigrati prvi meč, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Poznati trener Božidar Maljković, inicijator ideje, rekao je da je danas veoma emotivan dan za njega jer se za ovo borio 16 godina.

– Profesor Nikolić je patrijarh srpske košarke i zaslužio je da se Pionir, kao košarkaški hram, nazove po njemu. Ja se za ovo borim 16 godina, četiri olimpijska ciklusa, ali nije bilo razumevanja nekih prethodnih vlasti. Na sreću, Vučić je i sam „basketario“ na Novom Beogradu, refleksno reagovao i nepravda je ispravljena, poručio je Maljković.

Aleksandar Nikolić je drugi velikan srpske košarke po kojem je jedna hala dobila ime, nakon što je Hala sportova na Novom Beogradu nazvana po Ranku Žeravici.

Prema Vesićevim rečima i na platou ispred Hale sportova biće postavljena bista bivšeg selektora Jugoslavije i trenera Crvene zvezde i Partizana.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter