8
Evrokup

FOTO: STARSPORT

KRAJ EVROPSKE BAJKE: Vujoševićev Limož pretrpeo baš težak poraz!

Objavljeno: 24.02.16 u 22:24

U prvoj utakmici osmine finala Evrokupa Gran Kanarija je u Parizu deklasirala Limož rezultatom 82:65.

Gran Kanarija je u Francusku stigla posle finala Kupa Kralja i poraza od Real Madrida, a kako je prošlo samo tri dana od te utakmice, Limož se uzdao u umor španskog tima. Međutim, to se nije osetilo ni u jednom segmentu igre, posebno u šutu kojim je Gran Kanarija došla do velike prednosti već u prvoj četvrtini.

U tom periodu bilo je 22:11 za goste, da bi zatim tim Duška Vujoševića krenuo u jurnjavu za smanjenjem zaostatka. U tome su samo delimično uspeli do poluvremena, ali je onda ponovo proradio šut Gran Kanarije, pre svih Tolivera, Salina i Rabasede i to je napravilo prevagu, jer je razlika otišla zaista previsoko da bi se dostigla u poslednjoj deonici.

Na kraju su uspeli Francuzi da dođu u par navrata do minusa od 12 i 13 poena, ali je na kraju završeno rezultatom 82:65 u korist španskog tima.

Najefikasniji je bio Sasu Salin sa 18 poena, 16 je ubacio Sili, a 15 je dodao Bred Njuli. U timu Limoža najbolji su bili Leo Vesterman i Boungu-Kolo sa po 13 postignutih poena.

Revanš se igra za sedam dana na Kanarskim ostrvima, ali se već sada može reći da je evropska bajka Limoža, koja je počela dolaskom Duška Vujoševića, blizu kraja, makar kada se radi o ovoj sezoni u Eurokupu.

U ostalim utakmicama osmine finala Evrokupa više uspeha imale su gostujuće ekipe, a uz Gran Kanariju jedini tim koji je prilično bezbedan uoči revanša je Nižnji Novgorod koji je deklasirao Zenit.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Evrokup, osmina finala

Rezultati orvih utakmica:

Karšijaka – Galatasaraj 67:64
Nižnji Novgorod – Zenit 102:76
Banvit – Emporio armani 69:72
Zeljona Gora – Uniks 68:72
Alba – Bajern 82:82
Saragosa – Trento 85:83
Limož – Gran Kanarija 65:82
Strazbur – Oldenburg 76:78

Revanš utakmice na programu su 1. i 2. marta
[/stextbox]

0
0

8 Komentara

      • Znaš kako vi tvrdite da je on nas uništio sa vašim titulama godinama zaredom i eto pričate o nekim kompleksima a ja tebi lepo da kažem došao dr Nebojša Covic i za 2-3 godine od te vaše samoprozvane „institucije“ napravio da nestajete tako da to je čovek nekima je trebalo 10-12 godina i nisu uspeli a neki za 3 godine unište sve ono što je država gradila deceniju ipo mislite od tome

        0
        0
        Odgovori
        • Koje bre 2 3 godine, vi ste tek prošle godine osvojili nešto više od kupa.. Koliko ste zalepljeni i odvuknuti od titula mislite da dominirate vekovima xaxa

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter