18
Evroliga

FOTO: STARSPORT

BERIĆ O EVROLIGI: Pričao sam sa Bertomeuom, mora da se zna hijerarhija (VIDEO)

Objavljeno: 23.02.16 u 11:19

Potpredsednik KK Partizan Miroslav Berić gostovao je u ponedeljak na televziji Arena sport gde je govorio o rezultatima kluba u dosadašnjem delu sezone.

Glavna tema je bilo učešće crno-belih na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća, ali jedna od tema bila je i Evroliga odnosno stav crno-belih prema dešavanjima u evropskoj košarci – sukobu Evrolige i FIBA.

– Mi radimo na tome da igramo evropsko takmičenje i u kontaktu smo i sa jednom i sa drugom organizacijom. Svi znamo da je FIBA od 2001. godine „nestala“ i da je tada Evroliga zavladala. Bio sam u kontaktu sa Bertomeuom i sa ljudima iz FIBA, a bio sam i na tom sastanku u Minhenu. Još uvek se ništa ne zna, ne samo da mi kao klub nismo odredili stav, a gledaćemo ono što je najbolje za Partizan.

Berić je ponovio još jednom ono što su mu rekli čelnici Evrolige, a to je da za sada važi pravilo da u to takmičenje ide prvak ABA lige, dok će finalista morati u kvalifikacije.

– Sportski gledano što se tiče Evrolige, u razgovoru mi je rečeno da prvak ABA lige ide u Evroligu, a finalista u kvalifikacije.

Međutim…

– E sad, posle su se pojavile spekulacije ko bi mogao da uđe van toga, a ako dođe do toga da neko dobije ugovor na godinu, dve, tri tu mora da bude i Partizan koji je najveće ime na ovim prostorima i biće. To što su trenuci krize koja traje trenutno ne može da se zaboravi sve što je bilo ranije. Mora da postoji neka hijerarhija, mora da se zna gde su Partizan gde su ostali. Šta je Partizan uradio u našoj i evropskoj košarci, koliko je dao svetskih, evropskih i olimpijskih prvaka, koliko NBA igrača. Partizan je postavio i neke rekorde u Evroligi, navijanje i sve to… Mora to da se poštuje i to sam rekao u razgovoru sa Bertomeuom, koji je svestan toga.

Ukoliko dođe do „zakulisnih radnji“ i lobiranja ni Partizan neće sedeti skrštenih ruku.

– On je rekao za sada sportski aspekt i ja sam za to ako se tako odredi. Ali ako bude raznih mešetarenja i ja ću da se borim za prava svog kluba. Nemam ja ništa protiv da dobiju poziv svi sa ovih prostora, ali mora da postoji i Partizan, rekao je između ostalog Berić u razgovoru sa novinarima televizije Arena Sport.


(Izvor: Youtube/Rudyvgd 1)

0
0

18 Komentara

  1. O cemu vi cigani pricate,igrate dve-tri godine i sad ste nesto nasli da pricate o top 16,i sansi o top8 . Da vam nije Vucka i covica(smrada) ne bih vas bilo nigde 🙂

    0
    0
    Odgovori
    • Hahahahaha… Ne BIH?! nas bilo nigde ? Zbogom pismenosti… Jeste… Vučko je sredio igre u Evroligi… Jao dete, koliko si ostrašćen…
      Gledamo u istoriju kada vama odgovara, a kada ne (Bari, Tokio), onda se ne živi od stare slave… Dečko, to se zove licemerje… Potraži u rečniku.

      0
      0
      Odgovori
  2. Pa, i Jugoplastika je osvajala evroligu, pa,Bosna je osvajala evroligu, pa ih sada nema Beriću, kakva hijerarhija, pa i Jugoslavija je postojala, pa je sada više nema, o čemu ti pričaš mučeniče…

    0
    0
    Odgovori
  3. Zamislite,javlja se čovek čiji klub nije postojao do ove godine i koji ima dug 18 mil.e.Pa vi ste prošle godine kupili učešće u el.niste osvojili aba ligu zato ćuti i ne blamiraj se dečko

    0
    0
    Odgovori
  4. Naravno da mora a tu je Zvezda ispred svih ostalih.Oni ne daju klubovima kriminalne proslosti,koji su se bavili nedozvoljenim radnjama,namestaljkama,ucenama,otimanjem,pretnjama,prebijanjem isl.Da su to hteli,dali bi vam jos pre par godina ali su vas kasirali.

    0
    0
    Odgovori
    • Kad panter Covicev dodje do toga da prica o kriminalu, a pokrao grdne pare sa Kosova da bi spojio FMP i zvezdu..Heheh vraticemo se mi jos jaci od ove krize a vas saljemo opet u stecaj

      0
      0
      Odgovori
  5. Decko ti si bolestan definitivno!!!!! Po tvojoj logici Zvezda koja je pored Steaue jedina bila prvak Kupa sampiona i jedina bila prvak sveta u klupskom fudbalu trebala svake godine da ucestvuje u ligi sampiona!!!! Manite se vise da zivite od stare slave ( kako vi kazete zvezdasima kad pomenu Bari i Tokio). To je ono sto vama sluzi na cast da nije vazno sta drugi misle i sta su pravila nego VI PA VI!!!! Kako mislis da ides u neko evropsko takmicenje cak i pre Mege kad nista bagro niste osvojili do juce ste svima gledali u zadnjici u ABA ligi sad kao vi zasluzili zbog stare slave!!!!! Mrssss bre bagro dvolicna zasluzite pa idite nemam nista protiv,ali ZASLUZITE BREEEEEEEE !!!!!! Zid placa je u Jerisalemu nije u FIBI…..

    0
    0
    Odgovori
    • Jel se to limenke plase da ne ostanu bez evro lige pa ostavljaju ovakve komentare.Nista se ne sekirajte,cim PARTIZAN SAMPION dobije ono sto mu pripada(A licenca)docice na red i ostali a posle ostalih i limencice,zato se ne brini

      0
      0
      Odgovori
    • (Не)човече,замисли ти колико има психића без посла а ти овде показујеш свој кућни одгој и памет!?Полако код чика доктора да ти пропише веселице … на дужи период,можда се и излечиш!

      0
      0
      Odgovori
      • Kako nije igrala Zvezda Evroligu od 1991 kada je igrala Evroligu 1999 kada je i Divac nastupao za Zvezdu u EL lupas samo tako a pojma nemas…Takodje zadnje 3 godine uzastopno Zvezda igra Evroligu a od toga 2 puta top 16 i sada ima priliku i za Top 8…Pa posle te 91 o kojoj pricas igrali su vise puta i TOP 16,cetvrtfinale,polufinale Evrokupa…Juniori osvojili Evroligu kao i 5 kvalifikacionih turnira Evrolige…Pioniri takodje prvaci Evrope…Pojma nemas a komentarises nesto ovde…

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter