4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

PROBLEMI ZA SRPSKU KOŠARKU: Zvezdina Evroliga uzrok?

Objavljeno: 20.02.16 u 14:47

Predsednik Dragan Đilas govorio je o problemima sa kojima se suočava KSS.

U intervjuu koji je dao za „Mondo“, Dragan Đilas je otvoreno govorio o problemima sa kojima se suočava KSS:

– Iskreno, moram da kažem da ovih dana, gledajući sve što može da se desi i šta nas sve očekuje, pojavljuje se nekoliko gorućih stvari. Zvezda igra Evroligu, sa realnim šansama da se plasira u Top 8, a tu su i četiri kluba koja će igrati polufinala ABA. Zna se da su dva od ta četiri tima iz Srbije i da postoji mnogo opcija šta će se dešavati. Jedna od opcija je da se Zvezda plasira u Top 8, a da jedan od dva naša kluba igra i finale ABA lige.

Šta to konkretno znači i kako se to odražava na Superligu?

– Kako stvari stoje, to znači da bi Superligu trebalo da igraju i dve grupe po četiri tima i da ne bi bilo vremena da napravimo ligu od osam timova sa dvokružnim sistemom. To je problem. Čak u slučaju i da se naši klubovi ne plasiraju u polufinale ABA lige, a da Zvezda igra Top 8, dolazimo u situaciju da pauza između početka lige za neke klubove traje i mesec dana. Bez želje da kažem nešto negativno, mislim da to nije korektno prema klubovima koji bi trebalo da drže tim mesec dana u takmičarskom pogonu bez takmičarske utakmice, rekao je Đilas.

Takođe, spomenuta je i mogućnost proširenja Evrolige, ali je interes srpske košarke ipak prioritet:

– Da li će iz ABA lige ići jedan u Evroligu, da li uopšte neće niko iči, a postoji mogućnsot da se Evroliga proširi na 20 klubova. Mislim da KSS ima obavezu da pre svega gleda svoje takmičenje i svoje timove. Moja konkretna ideja je da vidimo da napravimo kalendar koji će omogućiti našoj ligi normalan rad u ligi od osam timova. Znamo kakvi su rokovi, ali mislim da možemo dođi do prihvatljivih termina i potpuno regularne ligi. I posebno da se izbegne mogućnost da se domaća liga igra u dve grupe, zaključio je predsednik KSS.

0
0

4 Komentara

  1. Svi su oni zajedno upropastili srpsku košarku, sve lopov do lopova i u Partizanu i Zvezdi, za njih je Mega izmislila košarku, Milojević sa dječurlijom i bez ikakvog budžeta igra ko sat, a Čović i Danilović i njima slični oguliše kožu i Bogu i narodu…

    0
    0
    Odgovori
  2. On i Ćoki će dovesti do toga da u Srbiji postoji samo jedan klub kao u Izraelu Makabi. Fmp će da dominira decenijama

    0
    0
    Odgovori
  3. Ne lupaj gluposti, od kad je on došao u savez naša košarka od mulja i sramote posle 2002. počela je da daje rezultate što u muškoj što u ženskoj reprezentaciji.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter