13
Evroliga

LEGENDA PARTIZANA: Učešće Zvezde u Evroligi je dobro za srpsku košarku, crno-beli nemaju plan

Objavljeno: 11.02.16 u 11:18

I dalje nije poznato u kojim evropskim takmičenjima će srpski košarkaški klubovi igrati od naredne sezone, ali uveliko se polemiše šta bi bilo kad bi bilo.

Naime, sve glasnije se šapuće da će Crvena zvezda bez obzira na plasman u ABA ligi mogla da postane deo elitnog evroligaškog društva, a nekadašnji košarkaš Partizana Goran Grbović ne vidi ništa sporno u tome.

– U odnosu na ostale konkurente za dobijanje pozivnice, Zvezda ima mnogo prednosti. Nebojša Čović radi dobro svoj posao po tom pitanju, mogu da ponude plan i finansijsku stabilnost za naredne godine i učešce Zvezde uopšte nije nerealno, a i dobro je za srpsku košarku, tvrdi Grbović.

Kada je u pitanju Partizan njegove reči se neće dopasti navijačima ovog kluba.

– Partizan će se sam uništiti. Nema plana, nema novca i crno-beli sada spadaju u donji dom. Veliki klub postaće amaterski, bez dlake na jeziku Grbović kaže u intervjuu za Alo.

Dodaje da istorija i osvojeni trofeji nemaju vrednost u sadašnjem vremenu, ali i da je sramota što je Partizan ostao bez šansi za Evroligu.

– U modernom sportu postoji samo sadašnjost. Trofeji i bogata istorija kluba samo su zapisani negde, ali ništa ne vrede, tako da je s neke strane sramota što Partizan nema šanse. Evroliga je definitivno postala takmičenje bogatih i tu Partizan nema šta da traži. Nisu nas gledali ni kada smo ostvarivali odlične rezultate, pa neće ni sada, objašnjava popularni Grba.

Partizanu ostaje šansa u Ligi šampiona koju planira da oformi FIBA i u kojoj bi igrala 32 evropska kluba za koje ne bi bilo mesta u Evroligi.

0
0

13 Komentara

  1. Kao prvo, zvezda ne postoji i Nebojsa Covic jeste odradio dobar posao, za koji se u normalnim drzavama dobija visegodisnja nagrada u vidu smestaja u odgovarajuce objekte. Kao drugo, Partizan jeste kasno poceo da se dize, ali je poceo i vec ove sezone napredovao, ne do tog stepena kakav je renome kluba, ali se krenulo sa mrtve tacke i to se vidi. Nije ni lako raditi u okruzenju gde svi koji imaju neku moc odlucivanja i vlasti, cine sve da te sapletu zbog visegodisnjih kopleksa. Kao trece, Grbo ako ti je Nebojsa Covic primer dobrog rada, ti si izgubio svaki kompas i vise ne razmisljas svojom glavom, vec samo kako da im se dodvoris iz nekog razloga. Da li je dobar rad izbegavanja placanja poreza nezakonitim fuzijama? Da li je dobro za srpsku kosarku kako kazes da zvezda udje u neko novo takmicenje i time natera i nase klubove da stanu uz zid, posto se dobro secamo da su potezima doticne osobe, nasi klubovi bili prinudjeni da igraju Jadransku ligu, a onda je pozivao da budu jedinstveni i zaprete istupanjem iz iste. Sadasnjoj upravi Partizana moze da se zameri samo jedna i to ogromna greska, a to je Dule Vujosevic. Za sve ostalo mora im se dati podrska. Uostalom, Nikola Pekovic je pokazao pripadnost prema Partizanu na mnogo jaci nacin nego i ti i mnogi drugi kriticari. Zato idi kod Cokija pa drugujte, trebace mu neko da ga isprati na sluzbeno putovanje kada dodje vreme.

    0
    0
    Odgovori
    • Ne, Zvezda postoji, a Partizan skoro da ne postoji! Ta vasha realnost i kradja godinama vas je i dovela do dna, samo vam je jako teshko to da priznate, shupljoglavci!!! Evo i sada, bitnije vam je shta se deshava u Zvezdi nego u vashem malom klubu! Kad budete pocheli da pratite vash klubic tada cete se mozda i nadati nechemu, ALI MOZDA!!!

      0
      0
      Odgovori
      • Momak zvezda mozda i postoji, kao klub iz Zeleznika, jer se tamo vodi. Ali to nije isti klub, znate vi to dobro zato vas i boli kada vam pominjemo tu temu. I treba da vas boli, jer ste se prostituisali i dozvolili gasenje sopstvenog kluba, samo da bi se prekinula dominacija Partizana, pa makar i u savezu sa crnim djavolom i gasenjem sopstvenog kluba. Sto se tice malog i velikog kluba, tu si dovoljno pokazao ko je supljoglavac, jer je KK Partizan bivsi prvak Evrope, trostruki osvajac Kupa Radivoja Koraca i najtrofejniji srpski klub. Nasuprot tome, KK zvezda iz Zeleznika od trofeja ima dva kupa, jednu titulu i jednu Jadransku ligu. Toliko ste veliki da vas navijaci u Evropi pitaju ko ste?

        0
        0
        Odgovori
  2. Veliki pozdrav i postovanje za Grbovica! Covek uvek realan,dobronameran,ozbiljan,,, Samo se u jedno ne slazem:Partizan nema dugu istoriju, njegova de fakto istorija pocinje 1976 godine kada je i osvojio prvi trofej,,, Zvezda je jedina sa bogatom istorijom, od 1945 pocine sa trofejima,,, Moze se samo reci u novijoj istoriji Partizan ima bogatu istoriju,,,

    0
    0
    Odgovori
  3. Covek je uvek bio iskren do bola i pricao samo istinu,svidjalo se to nekom ili ne.Jedan od retkih partizanovaca koji je realan.Ovi njegovi ga dizu u nebesa kad im to odgovara a kad nije po njihovom iskrivljenom misljenju,tada ga blate i omalovazavaju.Oduvek su bili licemeri.

    0
    0
    Odgovori
  4. a ko je izgubio moc pa ste vi prdnuli u cabar?tadic,dacic,ruzic,dodik,popovic,nikolic,mirko marjanovic,ko?vi ste kao imali pare od transfera nije vam pomagala drzava i sad vam kao ne pomaze.

    0
    0
    Odgovori
    • Cabar postoji jos samo u epskim pesmama pokosovskog ciklusa, a danas prdi samo onaj koji se hrani kod matijevica ili ide u rupu da gleda lopove, tako da se zna.

      0
      0
      Odgovori
  5. To su te „legende“ koje nisu uvalile svoje zadnjice u klub, pa ga pljuju i omalovažavaju gde stignu. Nisu to ni partizanovci a kamo li legende.

    0
    0
    Odgovori
  6. Sad svi pametni branili su vujosevica i danilovica koji su jedini krivci za propast kk.kluba eto im ih sada i bora stankovic koji je govorio da nebi bilo dobro za srpsku kosarku ako partizan dobije a licencu e zato bih voleo da cigani dobiju dest gof
    d.a licencu pa neka se svi oni koji su bili za vujosevica i danilovica zamisle sta su uradili i da jedan probisvet covic pokaze ma….nima kako se radi…

    0
    0
    Odgovori
  7. Grbovicu ne mlati praznu slamu, a sta ce biti kad Covic zavrsi u corki gde mu je i mesto, a Vucicu opadne rejting (citaj moc), novokomponovana zvezda (biv.FMP) pasce vrlo brzo.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter