0
Evroliga

KUMOVSKI DERBI PRIPAO ŽOCU: Bogdanović sipao kao od šale!

Objavljeno: 05.02.16 u 21:28

U okviru šestog kola grupe E, TOP 16 faze Evrolige Fenerbahče je savladao Anadolu Efes rezultatom 77:73.

Derbi Istanbula je od samog početka predstavljao rezultatsku klackalicu. Tim Željka Obradovića imao je početnu prednost, ali je trojkom Dario Šarić na kratko preokrenuo rezultat u korist Efesa. 

Zatim je ta razlika u korist domaćeg tima rasla i do desetak poena prednosti, ali se sa ekipom Fenerbahčea nikad ne sme opustiti. To je osetio tim Duška Ivkovića pošto je prvo Bogdan Bogdanović približio svoju ekipu na pristojnu razliku, a onda se ulaskom Nikole Kalinića i Meliha Mahmutoglua sve preokrenulo.

Ušlo se u vrlo neizvesnu završnicu, ali je pomenuti Melih Mahmutoglu pogodio dve ključne trojke, drugu na asistenciju Nikole Kalinića i Fener je otišao na nedostižnih sedam poena prednosti.

Najbolji igrač ovog meča bio je Bogdan Bogdanović koji je postigao 15 poena i uhvatio šest skokova, dok je Ekpe Judo ubacio isto toliko poena, a imao četiri skoka. Mahmutoglu je postigao 14, Bobi Dikson 12, Jan Veseli šest, a Nikola Kalinić četiri, ali uz fenomenalnu odbranu u drugom poluvremenu.

U timu Efesa Čedi Osman i Dario Šarić su bili jedini ‘dvocifreni’ sa po 15 postignutih poena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Evroliga, rezultati:

Četvrtak:

Cedevita – Panatinaikos 60:78
Darušafaka – Crvena zvezda 69:66
Brose Baskets – Barselona 74:70
Unikaha – Lokomotiva 64:82

Petak:

Žalgiris – CSKA Moskva 59:94
Anadolu Efes – Fenerbahče 73:77
20.45 Real Madrid – Laboral Kuća
20.45 Olimpijakos – Himki

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter