0
Košarka

FOTO: NBA.COM

NBA: Nikako da ‘Profesor Beli’ ponovo ‘bljesne’, Kari odmarao dok je Tompson ‘cepao’ mrežicu (VIDEO)

Objavljeno: 01.02.16 u 09:07

U noći između nedelje i ponedeljka odigrano je sedam utakmice u NBA ligi, a od srpskih košarkaša na terenu je bio samo Nemanja Bjelica.

Srpski reprezentativac je u porazu Minesote od Portlanda 93:96 na parketu proveo 12 minuta i za to vreme je postigao svega dva poena. Bolje mu idu skokovi kojih je imao tri, dok je upisao i po jednu asistenciju, ukradenu i izgubljenu loptu. Bljesnuo je pre nekoliko dana posle duže stagnacije, a još uvek nestrpljivo čekamo neku novu njegovu partiju vrednu divljenja.

Predsednik Partizana Nikola Peković još više je podbacio, jer je za šest minuta u igri ostao bez poena i sa svega tri skoka. Najbolji je bio Karl-Entoni Tauns sa 21 postignutim poenom, isto koliko su na drugoj strani imali Demijan Lilard i Si-Džej Mekolum.

(Izvor: youtube / NBA Daily Recap)

Očekivalo se da će jedan od derbija dana odigrati Los Anđeles Klipersi i Čikago Bulsi, ali se ispostavilo da je tim Doka Riversa potpuno deklasirao ‘bikove’ ubedljivim rezultatom 120:93. Neke rezultatske neizvesnosti bilo je samo u prvom poluvremenu, ali je već na početku drugog domaći tim došao do dvocifrene prednosti i kasnije ubedljivog trijumfa.

Najbolji na parketu bio je Džamal Kroford sa 26 poena, dok je Džej-Džej Redik ubacio 21, dok je kod Bulsa Džimi Batler postigao 23,  Derik Rouz 20 koševa.

(Izvor: youtube / NBA Daily Recap)

Golden Stejt nastavio je da dominira ligom, iako u pobedi nad Njujork Niksima od 116:95 najbolji igrač ‘ratnika’ nije bio raspoložen za igru. Njegovih 13 poena i 5/17 iz igre nije nešto na šta smo navikli, ali je zato šutersku kliniku prikazao Klej Tompson, koji je u drugoj četvrtini postigao čak 17 poena od ukupno svojih 34 na ovom susretu.

Sjajan je bio i Drejmond Grin koji je ostvario tripl-dabl sa 24 poena i po deset skokova i asistencija. U timu Niksa jedini vredan pomena bio je Karmelo Entoni sa 24 poena i 10 skokova.

(Izvor: youtube / NBA Daily Recap)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

NBA, rezultati:

Majami – Atlanta 105:87
Orlando – Bostona 119:114
Dalas – Finiks 91:78
Njujork – Golden Stejt 95:116
Portland – Minesota 96:93
LA Lejkers – Šarlot 82:101
LA Klipers – Čikago 120:93

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter