2
Košarka

FOTO: Twitter

DULETOVA DESNA RUKA: Vujošević ga poredi sa Žozeom Murinjom

Objavljeno: 28.01.16 u 11:26

Od kako je stigao u Limož, Dušku Vujoševiću u radu pomaže Ognjen Rebić, košarkaš koji je sada u potpuno novoj ulozi.

– Sve je zaista super. Na početku ide baš onako kako treba. Nema svako šansu da uči od trenera i čoveka kakav je Duško Vujošević, i to u velikom klubu. Trudim se da upijam njegove reči, svestan sam koliko mogu da naučim – izjavio je Ognjen Rebić za ‘Blic’.

Rebić je na početku ove sezone bio na probi u Partizanu, nije prošao, a sa je u potpuno novoj ulozi. Naime, sada je prevodilac i prvi asistent Vujoševiću u Limožu, pa ga često slušamo kako upravo on objašnjava Vujoševićeve zamisli igračima francuskog tima.

– Na startu je bilo teško, posebno tokom tajm-auta. Godinama sam igrao i čudan je osećaj kad se nađeš na drugoj strani i kad treba da preneseš timu instrukcije. Kako vreme prolazi, sve sam sigurniji. Bio sam u Americi šest godina, engleski jezik mi je kao maternji i to je veoma važno – objašnjava Rebić.

Mnogo vremena provodi sa trofejnim stručnjakom koji je izazvao opšte oduševljenje i euforiju u Francuskoj, toliko da je ustanovljen i termin ‘Dulemanija’.

– Gde god da se pojavi, izaziva posebnu pažnju. Ljudi mu prilaze, žele da se upoznaju, da popičaju sa njim. Svesni su koliko je veliko ime stiglo u njihovu zemlju. Izuzetno ga cene i poštuju. Znaju šta je sve uradio u košarci. Drago im je što imaju priliku da na delu vide takvog trenera – rekao je Rebić i ističe značaj atmosfere u timu i prisustva Duletovog učenika Lea Vestermana.

– Lakše je kada u startu imaš dobre rezultate. Svi momci su sjajni, kockice se polako sklapaju. Olakšavajuća okolnost je što u timu imamo Lea Vestermana. Odličan je momak, često komuniciramo na srpskom – poručio je Rebić i dodao da ga Dule u šali poredi sa velikim Žoze Murinjom.

Atmosfera kada je Limož domaćin je odlična, i to se posebno videlo u utorak, kada je drugi put pala Valensija, koja je pre ‘pojave’ Vujoševića imala 28-0 ove sezone.

– U Palati sportova „Boblan” je sjajna atmosfera. Navijači vole košarku i uz ekipu su do poslednjeg minuta. Pružaju podršku do samog kraja. Vujošević je doneo rezultate i euforija je potpuno normalna – zaključio je Ognjen Rebić.

0
0

2 Komentara

  1. Dukljanin najveci prevarant medju trenerima…..Kakav Murinjo covek je sve zivo osvojijo…
    A…Dulo titule u Srbiji koje je pokrao

    0
    0
    Odgovori
  2. Sta ce jadan Dule kad ne zna, „roming“ trener!!! Dule je, uz Zeljka Obradovica, najbolji strateg u Evropi, a vrv i u celom svetu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter