1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA JTD: ‘Mega pobeda’ za Partizan

Objavljeno: 24.01.16 u 20:59

Košarkaši Mega Leksa savladali su ekipu Sutjeske u Nikšiću rezultatom 73:68 što veoma odgovara ekipi Partizana.

Mega Leks gotovo da je obezbedio plasman u plej-of ABA j.t.d. lige, teško da može do pozicije broj tri, pa može sebi da priušti i opuštanje u igri i poneki poraz. Međutim, tim Dejana Milojevića i dalje igra maksimalno, daje sve od sebe da ostvari što više pobeda, ali i pomogne drugom srpskom timu – Partizanu.

Crno-beli se grčevito bore za opstanak u regionalnom takmičenju, a jedan od glavnih rivala u toj borbi je Sutjeska iz Nikšića, koja je večeras upravo igrala protiv Mega Leksa.

Utakmica u Nikšiću tokom celog meča bila je ‘manje-više’ u egalu, nijedan tim nije išao na veću razliku i do samog kraja meča nije se znalo u kom će pravcu otići.

Ispostavilo se da je ‘prevagnula’ na stranu Mega Leksa, na radost navijača tima iz Sremske Mitrovice, ali i Partizana. Na kraju je srpski tim ostvario trijumf rezultatom 73:68, što je njihova 14 pobeda ove sezone.

Najefikasniji na ovom susretu je bio Timoti Luvavu sa 16 poena, Janković je ubacio 15, a Ivanovič 10 poena. U timu Sutjeske najbolji je bio Pavličević sa 17 postignutih poena, a u domaćem sastavu još su se istakli Vranješ sa 16 i Varda i Raš sa po 10 poena.

Sutjeska sada ima skor 7-14, dok Partizan koji ima 8-12 sutra pred svojim navijačima dočekuje Crvenu zvezdu.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

ABA JTD liga, 21. kolo

Rezultati:

Nedelja 24. januar

Igokea – Cibona 68:57
Sutjeska – Mega Leks 68:73
Cedevita – Tajfun 94:61

Subota, 23. januar

MZT Skopje – Krka 69:67
Olimpija – Zadar 84:76

Ponedeljak, 25. januar
21.00 Partizan – Crvena Zvezda

Odigrano u petak:
Metalac – Budućnost 61:67

[/stextbox]

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter