0
Košarka

NBA: Entoni ispred Birda na večnoj listi strelaca

Objavljeno: 21.01.16 u 17:43

Krilni košarkaš Njujorka Karmelo Entoni pretekao je na večnoj listi strelaca NBA lige legendarnog košarkaša Bostona Lerija Birda.

U pobedi nad Jutom 118:111, posle produžetaka, popularni Melo zabeležio je 30 koševa, i sada je na brojci od ukupno 21.793 postignuta poena.

Za ovaj poduhvat bilo mu je potrebno 870 utakmica tokom regularne sezone, naspram 897 bivšeg asa Boston Seltiksa. Ipak, ne bi trebalo zanemariti činjenicu da se na početku Birdove karijere nisu računali šutevi za tri poena, koji su kasnije bili specijalnost plavokosog maestra.

Entoni, koji je draftovan od strane Denvera 2003. godine, sada se nalazi na 31.mestu najboljih košgetera svih vremena i sledeća meta je nekada „Supersonični“ plejmejker Geri Pejton.

Nakon katastrofalne prethodne sezone zvezda Niksa pronašao je pravi ritam, kako individualni tako i timski. Njujork je u poziciji da se bori za plej-of, i na pola takmičenja su ostvarili više pobeda nego tokom čitave prošle NBA sezone.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter