0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SUDBINA U ANINIM RUKAMA: Izbećićemo Francusku, ali možemo protiv Hrvatske!

Objavljeno: 20.01.16 u 13:44

Poznati su neki protivnici protiv kojih ćemo moći, odnosno, nećemo moći da se sastanemo na kvalifikacionom turniru za OI.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas izjavio je da organizacija kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Rio velika čast za srpsku košarku i otkrio da će ukupni troškovi iznositi oko 3,2 miliona evra.

Kako je naveo, država je obezbedila 2,5 miliona evra, dok će dodatni troškovi od 700.000 evra, pre svega na smeštaj ekipa, biti pokriveni od sponzora i prodaje karata.

– Preduzeto je apsolutno sve da ispunimo visoke zahteve. Verujem da ćemo napraviti da organizacija bude na najvišem mogućem nivou i budemo dobri domaćini. Dobili smo veliko priznanje za srpsku košarku i za sve one ljudi koji su se borili za naš ugled u svetu, ispred ekonomskih jačih zemanja – rekao je Đilas na konferenciji za medije u Kući košarke.

Prema njegovim rečima za dobijanje organitacije turnira presudili su sportski motivi, pošto su druge zemlje ponudile duplo više od 2,5 miliona evra.

– Ponudili smo iznos od 2,5 miliona evra FIBA i nje tajna da su neke zemlje ponudile više od nas. FIBA je ipak donela odluku. Za našu zemlju taj iznos je ogroman, u rangu sa organizacijom jedne grupe prvenstva Evrope. Pokrićemo troškove ekipa, zvaničnika, sudija i slične, ali će i takmičenje biti dostupno svima jer će najjeftinija karta iznositi 400 dinara – rekao je prvi čovek KSS.

Žreb će biti održan u utorak, a kuglice naših rivala će izvlačiti košarkašica Srbije Ana Dabović, a pored nje će u žrebu učestvovati i Horhe Garbahosa i Raša Nestorović.

– Ne mislim sa smo se već plasirali na OI. Biće pritisak na našim igračima, a najveća korist je što će građani Srbije na domaćem terenu moći da vide svoje košarkaše. Utakmice će se igrati od 18.00 i 21.00 čas, a tim što će naše utakmice biti u drugom terminu – rekao je on.

Dodao je da će Srbija na žrebu u utorak u Ženevi izbeći Francusku i Grčku jer će biti u istom, prvom, šeširu, ali će isto tako za protivnika moći da izvuče Hrvatsku.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Afrika: Angola, Tunis, Senegal
Amerika: Kanada, Meksiko, Portoriko
Azija: FILIPINI, Iran, Japan
Evropa: Francuska, SRBIJA, Grčka, ITALIJA, Češka, Turska (vajld-kard), Hrvatska (vajld-kard), Letonija (vajld-kard)
Okeanija: Novi Zeland [/stextbox]

Srbija i KOMBANK arena biće domaćini kvalifikacionog turnira za plasman u Rio od 4. do 10. jula.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter