0
Košarka

FOTO: STARSPORT

ENDESA LIGA: Malo i dabl-dabl Muslija, ‘kralju’ pala kruna, Barsa sigurna na Kanarima

Objavljeno: 17.01.16 u 23:15

Odigrana su i tri preostala meča 16. kola španske košarkaške Endesa lige.

Košarkaši Bilbao Basketa pobedili su Manresu kao gost rezultatom 72:67. Pred oko 4.000 gledalaca, u pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Dajris Bertans sa ubačenih 18 poena, dok je u timu Manrese sjajnu partiju pružio bivši igrač Partizana Dejan Musli ostvarivši dabl-dabl učinak, sa 20 poena i 10 uhvaćenih lopti, za 22 minuta provedena na parketu. Miloš Milisavljević je ubacio dva poena.

Naš košarkaš Dejan Todorović, večeras nije bio u sastavu tima iz Baskije, čiji je, inače, predsednik Predrag Savović, bivši srpski košarkaš, koji je poslednjih pet godina svoje igračke karijere proveo baš u Bilbau. Savović je igrao i za Partizan, ali i proveo jednu sezonu u NBA ligi, igrajući za Denver Nagetse. Na funkciji predsednika Bilbao Basketa, on je od 2010. godine.

Ekipa Fuenlabrade priredila je veliko iznenađenje i večeras u svojoj dvorani pred oko 5.500 posetilaca savladala favorizovani Real iz Madrida rezultatom 91:85. Najefikasniji kod domaćina, ali i na celom meču, je bio Hrvat Josip Sobin, sa 24 ubačena poena. Takođe, značajnu rolu je imao i naš Ivan Paunić sa 18 poena, dok je Oliver Stević dodao pet poena. U timu madridskog Reala, koji sa klupe predvodi Pablo Laso, odličnu partiju je pružio Andres Noćioni – 21 poen i četiri skoka.

U derbiju kola, na Kanarskim ostrvima, ekipa Barselone je mnogo lakše nego što se očekivalo došla do pobede nad domaćom Gran Kanarijom 96:81. Iz četvrtine u četvrtinu razlika se uvećavala i na kraju treće iznosila čak +32 za goste, što je retko ko očekivao… Kod pobednika, čak tri igrača su ubacila po 16 poena: Abrines, Satoranski i Bred Oleson, dok je kod domaćina vredan pomena bio Alen Omić sa 23 poena i šest skokova.

Šampionat Španije se nastavlja u nedelju, 24. januara mečevima 17. kola, a posebno će biti zanimljiv duel između Barselone i do sada neporažene ekipe Valensije, koja ima skor 16-0.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Liga Endesa, 16. kolo

Subota, 16. januar
Morabank Andora – Sevilja 92:73
Obradoiro – Tenerife 82:84

Nedelja, 17. januar
Valensija – Saragosa 81:74
Huventud – Laboral Kuća 68:89
Mursija – Estudijantes 83:70
Unikaha – San Sebastijan 94:55
Manresa – Bilbao 67:72
Fuenlabrada – Real Madrid 91:85
Gran Kanarija – Barselona 81:96
[/stextbox]

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pripremio: Srđan Krsmanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter