0
Košarka

FOTO: NBA.COM

NBA: Jokić solidan u porazu od Majamija, Bjelici velika minutaža protiv ‘gromovnika’ (VIDEO)

Objavljeno: 16.01.16 u 09:04

U noći između petka i subote odigrano je devet utakmica u najjačoj ligi na svetu.

Srpski košarkaši, moglo bi se reći, bili su na svom nivou koji ih je krasio i u dosadašnjem toku sezone. Nemanja Bjelica je sa Minesotom gostovao Oklahomi i doživeo je ubedljiv poraz od Durenta, Vestbruka i družine.

Ali, dobio je priliku da odigra skoro 24 minuta, čak sedam više od predsednika Partizana Nikole Pekovića, koji je, pak, svoju minutažu znatno bolje iskoristio koji je postigao 10 poena.

Bjelica je ubacio pet poena i imao šut iz igre 1/8, bez pogotka za dva, uz jednu trojku i dva pogođena slobodna bacanja. U statističke kolone dodao je i pet skokova, četiri asistencije, dve blokade i po jednu ukradenu i izgubljenu loptu.

Raspoložen u ekipi Minesote bio je jedino Endrju Vigins sa 25 poena, ali sve to nije bilo dovoljno da se ozbiljnije ugrozi Oklahoma u čijim redovima su Kevin Durent sa 21 i Dion Vejters sa 20 poena prednjačili u grupi od šest igrača sa dvocifrenim učinkom.

(Izvor: youtube / Ximo Pierto)

Kasnije u toku noći Nikola Jokić je sa Denverom ugostio Majami i tokom većeg dela meča je imao blagu prednost koju nije uspeo da pretvori u trijumf. Srpski internacionalac je meč počeo sa klupe, ali je odmah po ulasku postigao dva koša zaredom i maksimalnim učinkom otvorio meč.

Kasnije je par puta izlazio iz igre, gubio ritam, ali je  utakmicu završio sa devet poena, šest skokova, pet asistencija i jednom blokadom, a sve to za 17 minuta provedenih na parketu.

Nije bilo rešenja za Krisa Boša koji je ubacio 24 poena i bio čovek koji je prevagnuo na tas Majamija u ovom susretu. Bivši kapiten Partizana Žo Lovernj nije igrao na ovom susretu.

(Izvor: youtube / Ximo Pierto)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

NBA, rezultati:

Vašington – Indijana 118:104
Oklahoma – Minesota 113:93
Finiks – Boston 103:117
Portland – Bruklin 116:104
Dalas – Čikago 83:77
Atlanta – Milvoki 101:108
Denver – Majami 95:98
Šarlot – Nju Orleans 107:109
Hjuston – Klivlend 77:91

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter