9
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA JTD: Cvetković i Džons vodili Partizan do osme pobede (VIDEO)

Objavljeno: 16.01.16 u 20:42

Košarkaši Partizana zabeležili su i drugi pobedu pod vođstvom Aleksandra Džikića, ukupno osmu u sezoni, pošto su u meču 20. kola ABA JTD lige savladali Krku u Novom Mestu sa 75:70 (13:11, 23:16, 19:28, 20:15).

U prvih 10 minuta meča viđena su samo 24 poena od kojih je 13 bilo delo košarkaša Partizana koji su do poluvremena svoju prednost podigli na +9 (36:27).

Međutim, odlična igra iz prvog poluvremena i razlika stečena u tom periodu prosuta je za samo 10 minuta treće deonice u kojoj je domaćin postigao čak 28 poena i uspeo da vrati neizvenost u meč. Serijom 12:1 u prva tri minuta Krka je prvi put povela (39:37).


(Izvor: Youtube/Partizan video materijal)

Sa dve vezane trojke Krka dolazi do svoje najveće prednosti (63:57), ali je Partizan dobrom odbranom i lakim poenima serijom 8:0 vratio vođstvo na svoju stranu. problem za beogradski tim bio je i u tome što je praktično ostao bez centara jer su najpre Đumić, a potom i novajlija Vilijams (četiri poena i četiri skoka na debiju) zaradili po pet ličnih grešaka za ukupno 21 minut na terenu.

Šut za tri poena do same završnice bio je na strani domaćina koji je do troke Kastratija ubacio devet takvih pokušaja, a nakon njegovog pogotka došlo je do novog izjednačenja (68:68).


(Izvor: Youtube/Partizan video materijal)

Partizan do tog momenta nije blistao tj. samo je Cvetković pogodio jednu trojku od ukupno 11 pokušaja crno-belih, ali je Vitkovac vratio istom merom i ponovo doneo vođstvo timu Aleksandra Džikića. Iz dva pokušaja domaćin nije uspeo da smanji ili izjednači rezultat, a kazna je usledila sa linije za slobodna bacanja pošto su Džons i Vilson pogodili po dva puta za nedostižnih 75:68.


(Izvor: Youtube/Partizan video materijal)

Najeefikasniji u Partizanu bili su Cvetković sa 21 poenom i po sedam asistencija i ukradenih lopti te Amerikanci Džons sa 19 i Vilson sa 14 poena. Na drugoj starni je Dimec ubacio 15, a Lalić, Ivanov i Sinovec p 11.

Ranije tokom dana Cibona je u Zagrebu savladala MZT sa 68:62 i tako sebi popravila, a gostu pokvarila poziciju u borbi za opstanak.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Krka – Partizan 70:75 (11:13, 16:23, 28:19, 15:20)

Dvorana: Leona Štuklja
Gledalaca: oko 1.500
Sudije: Herceg, Hordov, Vovk (svi Hrvatska)

Krka: Rebec, Tratnik, Ivanov 11, Sinovec 11, Rojc 3, Lalić 11, Tomić, Dimec 15, Polutak, Ritlop 6, Lapornik 10

Partizan: Cvetković 21, Aranitović, Džons 19, Murić, Marinković, Vitkovac 12, Đumić 1, Magdevski, Milutinović, Vilijams 4, Vrabac 4, Vilson 14
[/stextbox]

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
ABA JTD liga, 20. kolo

Rezultati:

Cibona – MZT Skoplje 68:62
Krka – Partizan 70:75
21.00 Budućnost – Olimpija

Nedelja, 17. januar:
17.00 Mega Leks – Tajfun
19.00 Zadar – Cedevita

Ponedeljak, 18. januar:
21.00 Crvena zvezda – Metalac

Odigrano ranije:
Sutjeska – Igokea 72:83
[/stextbox]

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

9 Komentara

  1. Masina se (NAJZAD!!!) upalila!!! Sad da se domognemo tog 5.mjesta pa da igramo Evrokup!!! Mada ne znam sto se toliko prica o tom djordijevom (namjerno malim!) kad imamo osigurano ucesce u FIBA Ligi Sampiona (gdje se igra KOSARKA!!! (a ne pare!!!)) Bravo Cvele na FENOMENALNOJ partiji!!! E sad gledamo Partizan kakav je trebao da bude da nije bilo onog nesrecnika prije Dzileta! Sad se (S PRAVOM!!!) mozemo nadati u kupu i finalu Plejofa!!! (samo se vi panteri smijte) Uskoro (mada sam vec i to procitao (znaci pocelo je)) ce se za vrijeme utakmica Partizan Crvena zvezda FMP Diva Telekom Idea (kad ovi drugi budu domacini) cuti „Svinjo debela!“ Nista ljepse za usi od tog slogana jer nas se BOJE (MISLILI su da smo gotovi ali… FENIKS se dize iz pepela)!!!

    0
    0
    Odgovori
    • Kako da ti se ne smejemo !? Em sto si nepismen em sto mlatis praznu slamu ! Zvezda dobija A licencu evrolige ! A,vi ste se mnogo uzdigli ! Jos ste blize fenjeru nego tom 5-om mestu.

      0
      0
      Odgovori
      • A izvini odakle ti to da Zvezda dobija A licencu, kad nije Partizan zadnjih 15 god. dobio, zasto mislis da ce te vi dobiti?

        0
        0
        Odgovori
    • Koji si ti isfrustrirani paćenik!!! Vređaš i ponižavaš, a priča ti je bez argumenta! Pa ko vam je postavio Božića za trenera? Vlast ili Peković? Ko vam je napravio minus u kasi a tolike ste igrače uzimali i otimali za „DŽ“, pa potom prodavali? Vlast? Opet NE! Ko vam je na pola (usrane) sezone doveo državnog sponzora (čitaj Telekom)? Koji normalan sponzor će u ovom tragikomičnom trenutku ući u klub, osim ukoliko to nije naređenje odozgo? Ti ćeš usranko nekoga pogrdno da nazivaš? Usranko, vi ste državni projekat, još kao JSD? Seti se gde ste osnovani, nemoj da te podsećam! Ah, da ti pratiš sport 15 godina… Sport postoji mnogo duže, pa i tvoj jugoslovenski klub, kao deo jugoslovenskog sportskog društva.

      0
      0
      Odgovori
      • Osnovani smo u nekadasnjem Domu JNA u Francuskoj u Beogradu, a sadasnjem Centralnom domu Vojske Srbije. Sve ostalo je isfabrikovana laz sa ciljem obmane!

        0
        0
        Odgovori
  2. Stigla reinkarnacija DV u liku Dzikica, Milutinovic greje klupu, kao i Aranitovic, a u odnosu na Peru, Dzile razmislja kao DV, igra se nasa igra-JAKA ODBRANA, CVRSTO I MUSKI !!! Trojanci, Dzile nece PASTIIII !!!! Partizan-SLAVNO IME SAMPIONA !!! Partizan-Mit ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

    0
    0
    Odgovori
    • Počni već da smišljas šta ćeš posle derbija da pričaš protiv vlasti države dzileta i ovih igrača A vi it hot sporta puštajte sve komentare koje ne vređaju nikoga A ne samo one koje odgovaraju partizanu

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter