0
Košarka

FOTO: STARSPORT

RUSOFIL VUJOŠEVIĆ: Kačket menjam, ali ostajem isti!

Objavljeno: 15.01.16 u 21:13

Novi trener francuskog Limoža otkrio je kako je i pored ljubavi prema Rusiji otišao na ‘truli’ zapad.

– Novom poslu pristupam kao i svakom do sada. Put uvek kreće od početka. Na svaki trening i utakmicu ću odlaziti maksimalno motivisano. Čovek nema kredita da zadatku pristupi opušteno. Moraš da budeš maksimalno spreman za novi početak – izjavio je Vujošević u intervjuu za ‘Blic’.

Smatra da će novi izazov biti lekovit za njega, čak iako je poznat kao veliki rusofil.

– Odlazak u zemlju velike kulture biće lekovit za mene. Prija odlazak iz ovog političkog pejzaža. Svaki moj gest kako na terenu tako i van njega bio je politički protumačen. Srbiji i Partizanu želim sve najbolje, ali ovoga puta ću iskosa posmatrati šta se ovde dešava. Idem malo na truli Zapad. I pored toga, ja sam rusofil bio i ostao. Kačket menjam, ali ostajem isti – u svom stilu podvlači Vujošević.

Limož i Francuska su, kažu, prava sredina za rad svakog trenera.

– Odlazim u veliki klub sa bogatom istorijom. Francuska je uređena zemlja u kojoj ću imati uslove za normalan rad i potpunu posvećenost. Znam da se tamo poštuje prava vrednost i to mi je izuzetno bitno.

U Partizanu je stekao poštovanje trojice Francuza, Žofri Lovernja, Lea Vestermana i Borisa Daloa koji su ga smatrali ‘drugim ocem’.

– Ti momci pre svega imaju građansko i sportsko vaspitanje. Poseduju jednu osobinu koja je izuzetno retka na ovim prostorima – zahvalnost! Nisam u iluziji da su tamo svi kao oni. Sigurno će mi značiti i iskustvo koje sam stekao u radu sa njima.

Sada će ga u Limožu sačekate jedan od njih, Vesterman, ali i još jedan plejmejker na čiji je razvoj u velikj meri uticao – Lester Bo Mekejleb.

– To je još jedna obaveza više i velika odgovornost za mene. Drago mi je što je tako, spreman sam za svaki izazov na novom poslu – podvukao je Vujošević.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter