0
Evroliga

EL: Šampion siguran, u Pireju viđeno veliko iznenađenje!

Objavljeno: 15.01.16 u 23:21

Večeras su odigrani preostali mečevi trećeg kola TOP 16 faze Evrolige. Efes bio bolji od Darušafake, Himki dobio Laboral.

Ekipa Duleta Ivkovića drugi put za nedelju dana pobedila je Darušafaku, sada u evroligaškom duelu, rezultatom 84:71. Najviše su se istakli Džejson Grejndžer sa 15 poena, 5 skokova i 8 asistencija, dok je Derik Braun upisao 13 poena u pobedničkoj ekipi. 

scottie-wilbekin-darussafaka-dogus-istanbul-eb15

Na drugoj strani se istakao Vilbekin sa 20 poena i 4 asistencije, a Ender Arslan je postigao 14 poena.

Himki je pobedom nad Laboral Kućom od 76:68, ostvario drugu pobedu u TOP 16 fazi Evrolige. Tokom prvog poluvremena viđen je egal, pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 39:39. U trećoj četvrtini, Himki pravi veliku prednost, što do kraja meča ekipa Laborala nije mogla da sustigne.

Aleksej Šved je odigrao odličan meč, postigao je 24 poena, uz pet skokova i pet asistencija. U ekipi Vladimira Perasovića niko nije imao dvocifren učinak. Najefikasniji su bili Kozer, Šengelija, Blažič i Hanga  po devet postignutih poena.

Izabranici mladog trenera Šarunasa Jasikivičijusa izašli su na megdan aktuelnom šampionu Evrope Real Madridu. U prvih 20 minuta meča Madriđani su naišli na jak otpor Žalgirisa. Treća deonica donosi bolju igru Reala u kojoj su stekli lepu prednost. Poslednja četvrtina bila je nizvesna, Litvanci hvataju rezultatski priključak, ali kasno. Na kraju 92:86 za Madriđane.

U realu su se istakli Rejes i Ajon sa postignutih 24, odnosno 16 poena.

Košarkaši Brose Basketsa priredili su prvorazredno iznanađenje u Pireju savladavši grčkog velikana Olimpijakos 77:72.

brose-baskets

Šampion Nemačke je do velike pobede došao zahvaljujući Darijusu Mileru koji je napunio koš Olimpijakosa sa 23 poena. Pored Milera, doprinos u pobedi Nemaca dali su Strelnieks sa 15 i RAdošević sa 14 poena. U redovima crveno-belih iz Pireja istakli su se Di Džej Struoberi sa 15, a četiri poena manje postigao je Spanulis.

Ovo je prva pobeda Brosea u TOP 16 fazi i prvi poraz Olimpijakosa, tako da nakon trećeg kola nema ekipe sa stopostotnim učinkom u grupi F.

Standings provided by Sofascore LiveScore
 

Standings provided by Sofascore LiveScore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter