1
Košarka

FOTO: STARSPORT

ĐILAS OBEĆAVA MEDALJE: Turci glavni protivkandidat za organizaciju kvalifikacionog turnira

Objavljeno: 07.01.16 u 23:54

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas u intervjuu za Večernje novosti između ostalo govorio je i o mogućnosti da Srbija dobije organizaciju kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

– Očekujemo da u saradnji sa Vladom Srbije i Poštanskom štedionicom deponujemo sredstva do 19. januara, kako bi naša kandidatura postala pravosnažna. Ne smem da kažem o kolikoj sumi je reč, pošto svaka zemlja nudi određeni iznos, koji ne sme da bude manji od dva miliona evra. Mislim da će, 99 odsto, dva turnira dobiti Italija i Filipini, ostaje treći za koji su najozbiljniji kandidati Turska i Srbija. Turska je mnogo bogatija, videćemo… Bilo bi sjajno da igramo u Beogradu pred 20.000 ljudi, ali ne mislim da je to ključno za plasman. Ključan je kvalitet, a on nas izdvaja kao glavnog favorita gde god da igramo, tvrdi Đilas.

Prvi čovek srpske košarke ne samo da veruje da će obe naše reprezentacije igrati u Brazilu već i da će i jedna i druga selekcija doneti medalje.

– Verujem da ćemo se boriti za medalju u obe konkurencije. Nema potrebe da se ponašamo kao deca na kontrolnom kada kažu da ništa nisu uradila, da bi posle i trojka ispala odlièna ocena. Imamo najbolju ekipu devojaka u Evropi, za šta imamo i potvrdu. Imamo i najbolju ekipu momaka, za šta nemamo potvrdu, ali smo najbolji po kvalitetu, prihvatajući da ne pobeđuju uvek najbolji. Idemo na OI kao dve najbolje evropske selekcije u košarci i hoćemo da se borimo za medalje.

0
0

1 Komentara

  1. Isto tako su pričali i nagovestavali za odbojkaše rukometaše,rukometasice A svi znamo da posetno nisu ni raspakovali kofere A već su završavali takmičenja ne volim ova obećanja ćuti i igraj vi ste tu da igrate mi da vas bodrimo pa zajedno dokle stignemo

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter