0
Košarka

DA SE SMRZNEŠ: Golden Stejt dovodi Duranta?

Objavljeno: 02.01.16 u 10:10

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa u ovom trenutku najbolja su ekipa NBA lige. Ukoliko šampionska titula koju brane možda i nije garancija, učinak od fenomenalnih 30 pobeda uz samo dva poraza kažu da jeste.

Ipak, prema tvrdnjama ESPN-a, iako to u ovom trenutku ne deluje kao moguća opcija, Voriorsi bi mogli da postanu dramatično kvalitetniji klub narednog leta.

Ukoliko ste se (sa pravom) upitali kako i na koji način, odgovor je krajnje jednostavan: angažmanom Kevina Duranta. Kako tvrdi Kris Brusard, novinar ESPN-a, razlog za ovakva verovanja NBA insajdera zasniva se na činjenici da uprava tima iz San Franciska nije obnovila ugovore sa Harisonom Barnsom i Fesutom Ezilijem, te da će narednog leta biti proširen seleri kep zbog čega će klubovi biti u stanju da nude unosnije ugovore slobodnim agentima.

– U ovom trenutku, sve to je još u domenu spekulacije – naglasio je Brusard.

– Kada razgovaraš sa nekim od zaposlenih u klubovima, većina njih najviše spominje Golden Stejt. Ipak, jasno je da taj klub nije onaj (Vašington) o kojem se pričalo do sada – navodi Brusard.

– Ipak, ima onih u NBA klubovima koji veruju da je odlazak Duranta u Golden Stejt jedna od mogućnosti – podvukao je on.

Dalje spekulacije podgrejala je američka TV kuća NBC koja podseća da je otac Kleja Tompsona, Majkl Tompson, prošlog proleća izjavio da će Voriorsi u leto 2016. godine krenuti u trku za Kevinom Durantom.

NBC navodi da Voriorsi za sledeću godinu imaju osmoricu igrača kojima garantuju ugovore: Kleja Tompsona, Drejmonda Grina, Endrua Boguta, Andrea Igudalu, Stefa Karija, Džejsona Tompsona, Šona Livingsona i Kevona Lunija. Takođe, NBC podseća da će umesto dosadašnjih maksimalnih 70 miliona dolara za plate igrača, klubovi naredne sezone imati pravo da plaćaju košarkaše ukupno do 84 miliona dolara.

Prevedeno na srpski: kada Kevinu Durantu 1. jula 2016. godine zvanično bude istekao ugovor, čelnici Golden Stejta u svom budžetu imaće dovoljno novca da ga „primame“ da dođe u San Francisko i stanu uz rame šampionima NBA lige.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter