0
Košarka

FOTO: TWITTER

BOBAN MARJANOVIĆ: Dankan je doktor košarke, mnogo mi pomaže (VIDEO)

Objavljeno: 29.12.15 u 09:32

Košarkaši San Antonio Sparsa savladali su minule noći Minesotu Timbervulvs rezultatom 101:95 u svom AT&T Centru.

Boban Marjanović na tom susretu je napravio čudo.

Srpski centar iza sebe je ostavio najbolje veče u kratkoj NBA karijeri u kojem je za 14 minuta ubacio čak 17 poena uz 7-7 u šutu iz igre.

Nakon utakmice Marjanović nije krio da na njegov razvoj u mnogome utiče budući član Kuće slavnih i legenda svetske košarke, Tim Dankan.

– Svi znaju da je Tim Dankan veliko ime, on je doktor košarke. Volim što mi pomaže, volim kada mi predočava neka rešenja koja bi i on sam koristio, pošto iza sebe ima dugu i uspešnu karijeru u kojoj je godinama uznad bio dominatan igrač. Pokušava da me nauči kako bih postao sve bolji i bolji. Srećan sam zbog toga – rekao je Marjanović.

Srpski košarkaš ne krije da se opustio u dresu novog kluba.

– Prošlo je dva meseca sezone i sada se osećam malo ugodnije u ovom timu pošto sam uspeo da dobijem malo više minuta i upoznato momke. Novi sam ovde, a svestan sam da niko od igrača nije navikao na igrača moje visine. Sada smo se malo upoznali pa nam je lakši.

Američki kolega bio je impresioniran kvalitetom šuta Bobana Marjanovića sa linije penala.

– Mnogo sam radio na šutiranju slobodnih bacanja, kako ovde, tako i u prethodnim klubovima. Osećaj je potreban kod tog šuta, ali i tehnika takođe. To je dobro jer kada stanem na liniju slobodnih bacanja ne drhti mi ruka već sam smiren i znam kako da pogodim bacanje.

Na pitanje da li je zabavno igrati sa Borisom Dijaom i Manuom Đinobilijem, momcima koji uživaju u distribuiciji lopte, Marjanović je odgovorio potvrdno.

– Oni su sjajni momci, u četvrtoj deonici nahranili su mi nekoliko lopti, mislim da ni sami ne znaju kako su me pronašli. Oni vide sve na terenu, oni su zaista jako, jako, jako kvalitetni košarkaški igrači. Sjajno je biti sa njima. Super je kada imaš takve saigrače – istakao je Marjanović.

(izvor: youtube/XimoPierto2)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter