0
Košarka

FOTO: TWITTER

SAIGRAČI ODUŠEVLJENI: Parker i Boris Dijao hvale Marjanovića

Objavljeno: 27.12.15 u 11:25

Košarkaši San Antonio Sparsa su prethodne noći pobedili ekipu Denver Nagetsa sa ubedljivih 111:86.

Između ostalog, ovaj duel je posebno bio zanimljiv ljubiteljima košarke zbog međusobnog okršaja srpskih centara, Nikole Jokića i Bobana Marjanovića.

Moglo bi se reći da je Jokić dobio bitku, ali Bobi rat, budući da je Jokić završio meč sa 22 poena, 12 više od Marjanovića koji je, ipak, na kraju teren napustio radosniji zbog trijumfa svog tima.

Sjajni Marjanović je iz igre šutirao 1-3, a pogodio je uspešno svih 8 slobodnih bacanja zbog čega je zaradio pohvale saigrača, ali i divljenje lokalnih reportera koji nisu navikli na visoke igrače koji sa lakoćom rešavaju penale, već imaju prilike da gledaju, iz noći u noć, borbu Deandrea Džordana i lopte, kada god se snažni centar Klipersa nađe na liniji penala.

– Impresioniran sam, ali ne i začuđen, na treninzima je Bobi uvek među najboljima kada izvodimo slobodna bacanja – istakao je Toni Parker objašnjavajući to što je Bobi bio nepogrešiv sa penala šutirajući 8-8.

Njegov kolega iz reprezentacije Francuske i siagrač iz tima Sparsa, Boris Dijao objasnio je talenat Bobija Marjanovića činjenicom da on dolazi iz Srbije, nacije koja slovi za košarkaški nadarenu.

– Bobi odlično poznaje košarku. On dolazi iz Srbije. U Evropi je košarka osnovni sport. Kao mlad je mnogo naučio i Boban zna kako treba da igra – rekao je Dijao.

Zanimljivo, Marjanović je igrao manje od 15 minuta, ali mu to nije smetalo da ubaci 10 poena, uhvati 7 skokvoa i podeli čak 4 blokade. Zbog svega toga navijači Sparsa traže od Grega Popoviča da srpskom centru poveća minutažu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter