0
Košarka

FOTO: Twitter, Crop

NBA: Jokić najzapaženiji među Srbima, ali je poražen, osveta tandema Kari-Tompson, ludo u Čikagu (VIDEO)

Objavljeno: 19.12.15 u 08:57

U noći između petka i subote odigrano je čak 12 utakmica u NBA ligi, a od srpskih igrača najistaknutiji je bio košarkaš Denvera Nikola Jokić.

On je u porazu svog tima od Jute 97:88 postigao sedam poena i uhvatio čak deset skokova (tri u napadu) za 21 minut koliko je proveo na parketu. Denver nije imao rešenja za Gordona Hejvurda, koji je Nagetsima sasuo 26 poena, što je znatno više od najefikasnijih na drugoj strani, Barton sa 16 i Nelson sa 15 poena.

Minesota igra sve bolje, ali Nemanja Bjelica šansu dobija na ‘kašičicu’. Srpski reprezentativac je za četiri minuta provedena na terenu uspeo da šutne samo jednom iz igre i da promaši. Bez znatnog učinka, uz dva napravljena faula, nisu mnogo doprinela pobedi nad Sakramentom od 99:95.

Prošlogodišnji prvi pik na draftu Endrju Vigins dominirao je na ovom meču uz postignuta 32 poena i 10 uhvaćenih lopti. U timu Kingsa Kazins je ubacio 24, a Rudi Gej 20, što nije bilo dovoljno da se ugrozi trijumf ‘vukova’ koji su tokom celog meča imali prednost.

Nenadano, u Čikagu je viđen najbolji meč večeri, a viđeno je čak četiri produžetka. Najbolje bi bilo kompletan meč pogledati ponovo, jer je zaista bio magičan, a ukoliko za to nemate vremena, odnosno preko tri sata, najzanimljivije detalje pogledajte u ovom devetominutnom prilogu.

Oba tima imala su svoje prilike da do pobede dođu i ranije, ali je tek u četvrtom produžetku prednost Detroita od sedam poena bila nedostižna za Bulse. Najefikasniji igrač u najefikasnijem susretu večeri bio je Džimi Batler sa 43 poena, 34 je ubacio Derik Rouz, a 30 Pau Gasol. U pobedničkom taboru Dramond je postigao 33, a Džekson 31 poen.

Derbi večeri igran je između San Antonija i Los Anđeles Klipersa. Ljubitelji košarke u Srbiji na početku meča bili su zadovoljni kada su na zagrevanju videli Bobana Marjanovića, ali je Greg Popovič još jedno odlučio da mu ne dodeli nijedan minut u igri.

U reprizi jednog od najzanimljivijih duela prošlosezonskog plej-ofa, Sparsi su nadigrali Kliperse sa 115:107. Nije bilo lako, jer je pobednik odlučen tek u poslednjoj deonici, kada je pre svega odbrana San Antonija napravila prevagu u korist domaćina.

Lamarkus Oldridž bio je strelac 26 poena, a Toni Parker 21, dok su kod Klipersa Kris Pol i Blejk Grifin postigli 27, odnosno, 26 koševa.

Pored ovog derbija, jedan od zanimljivijih duela igran je u Ouklendu između Golden Stejta i Milvokija. Naizgled, ne preterano rivalski timovi, ali kada se zna da su Baksi bili jedini tim koji je do sada savladao ‘ratnike’, bilo je jasno da im se sprema osveta.

Tako je i bilo, a za to su se pobrinuli dvojica rasnih strelaca u timu šampiona. Klej Tompson ubacio je 27 koševa, a Stef Kari 26 uz 10 skokova, a kod Baksa Karter-Vilijams je bio najbolji sa 24 postignutih poena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Indijana – Bruklin 104:97
Orlando – Portland 102:94
Filadelfija – Njujork 97:107
Boston – Atlanda 101:109
Čikago – Detroit 144:147
Majami – Toronto 94:108
Minesota – Sakramento 99:95
San Antonio – L.A. Klipers 115:107
Dalas – Memfis 97:88
Juta – Denver 97:88
Golden Stejt – Milvoki 121:112
Finiks – Nju Orleans 104:88[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter