15
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA JTD: Partizan ispustio +18 u duelu sa Megom (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 19.12.15 u 20:47

Košarkaši Mega Leksa ostvarili su važan trijumf u borbi za plej-of ABA JTD lige pošto su u meču 15. kola pred oko 5.500 gledalaca u Pioniru savladali Partizan sa 85:78 (18:21, 11:21, 28:18, 28:18) i to posle velikog preokreta u poslednjih 12 minuta igre.

Utakmicu su nešto bolje otvorili gosti pošto su vrlo brzo stekli prednost od šest poena (10:4), ali su crno-beli vrlo brzo uhvatili ritam i do kraja prve deonice preuzeli vođstvo.

Najbolji period igre Partizan je imao u drugoj četvrtini kada su funkcionisali i napad i odbrana pa je na poluvreme tim Petra Božića odneo čak 13 poena, a ta prednost je početkom treće deonice narasla na čak 18 (55:37).


(Izvor: Youtube/Partizan video materijal)

I tada kao da se nešto desilo odnosno crno-beli su prestali da igraju, dok su momci u tirkiznim dresovima briljirali na obe starne terena pa serijom 31:8 došli do rezultata 68:63.

U više navrata Partizan je hvatao priključak i dolazio na korak od preokreta, ali na svaku trojku crno-belih tim iz Sremske Mitrovice je uzvraćao gotovo istom merom, a pobeda dobija na važnosti ako se zna da je gotovo celu poslednju deonicu najbolji igrač Mega Leksa proveo na klupi zbog pet ličnih grešaka.

Ključni detalji utakmice su očajan šut sa distance Partizana (8/31 za tri poena) i činjenica da je Maga parirala crno-belima u skoku (43/44).

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Nikolić sa 19, Aranitović sa 15 i Jaramaz sa 13 poena, a na drugoj strani jedini vredni pomena bili su Džons koji je uz 21 poen imao i 14 skokova i Vilson koji je dodao 13 poena. Marinković (4/13 šut iz igre) i Aranitović (4/14 šut iz igre) su ubacili po 11 poena, ali uz ogromnu potrošnju lopti.

Ovom pobedom Mega je došla do skora 10/5 dok je Partizan na šest trijumfa i devet poraza odnosno s obzirom na oba izgubljena meča od tima iz Sremske Mitrovice to praktično znači i da ima pet pobeda manje od tima Dejana Milojevića koji je najozbiljniji kandidat za četvrto mesto.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Partizan – Mega Leks 78:85 (21:18, 21:11, 18:28, 18:28)

Dvorana: Pionir
Gledalaca: 5.500
Sudije: Maričić, Juras, Milojević

Partizan: Cvetković 2, Aranitović 11, Džons 21 (14sk), Murić 3, Marinković 11, Vitkovac 1, Đumić 5, Magdevski, Milutinović 9, Vrabac 2, Vilson 13, Anđušić

Mega Leks: Simić, Aranitović 15, Đoković, Jaramaz 13, Veljković 7, Ivanović 12, Pavlović, Luvavu 8, Kaba 2, Simeunović 3, Nikolić 19, Janković 6
[/stextbox]

I u preostale dve utakmice 15. kola odigrane u subotu pobede su pripale gostima pošto je MZT trijumfovao protiv Metalca u Valjevu, a Cibona deklasirala Tajfun u Celju.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
ABA JTD, 15. kolo

Rezultati:

Metalac – MZT 68:77
Partizan – Mega Leks
Tajfun – Cibona 52:74
21.00 Zadar – Krka

Nedelja, 20. decembar
17.00 Olimpija – Igokea
19.00 Cedevita – Sutjeska

Ponedeljak, 21. decembar
21.00 Budućnost – Crvena zvezda
[/stextbox]

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

15 Komentara

  1. Najnovija vest! Petar Božić podneo ostavku na mesto trenera KK Partizan. Od ponedeljka preuzima FK Partizan, po odluci premijera! U potpisu SNS – može nam se!!! Nema privatizacije Partizana – može nam se… Nema novca za Partizan – može nam se… A šta će reći Grobari? Ma šta nas briga za njih, njih držimo u šaci – može nam se!!!

    0
    0
    Odgovori
    • Koja je dijagnoza, ima li leka? Lako je tebi kada ti se sve moze. Moze ti se i da ne navijas za zvezdu vec za zeleznik, boli te uvo, moze ti se da obaras rekord evro lige u poseti kada igra zeleznik, samo da redari otkucaju karte, moze ti se i da izmeris najjacu jacinu zvuka na utakmici koju igra zeleznik, samo djubrad iz evro lige merila ranije, pa zabelezili jednu vecu (nema veze, niste mogli da znate jer tada jos niste navijali za zeleznik, pa niste pratili), moze ti se da sebe nazivas stubom srpstva, a navijas za privatni klub koji se finansira parama Srba sa Kosmeta, samo jedno ti se nikada nece vise moci. Da budes navijac KK Crvena zvezda sa Malog Kalemegdana, jer taj nekada veliki klub je ugasila upravo stranka koju potpisujes.

      0
      0
      Odgovori
    • Koliko glupana propagira teoriju zavere,neverovatno.Koga briga za grobare i onako su šaka jada u našoj zemlji,potomci bivših vojnih lica,koji su po direktivi morali navijati za vojni klub,koji je promenio adresu i prešao iz Zagreba u Bgd.

      0
      0
      Odgovori
  2. Jbg. Mega je znala da gubi u ovoj sezoni 20 razlike i da preokrene. Zvezda ih u mitrovici dobila jedan razlike posle produzetka naravno uz pomoc sa strane, tako da nije sve tako crno bice bolje valjda.

    0
    0
    Odgovori
  3. Jos jedna poruka za nesposobnu upravu,gde su pare i sponzori koje su vam obecali da cemo dobiti ako se Duletu ne produzi ugovor?
    Sram vas bilo,bolje i da smo se ugasili nego da svi uriniraju po nama.
    Dule bi ovo sa istim ovim timom dobio bez problema,ali ovaj amater da se igralo jos 5 minuta bi pukao 20 razlike.
    PETRE BOZICU podnesi ostavku dok jos nisi upropastio sve ono sto si uradio dobro kao igrac.Nije ovo za tebe,sah pod ruku pa pravac dom penzionera,a trenerski posao prepusti ljudima koji znaju da rade i koji su profesionalci.

    0
    0
    Odgovori
  4. Bozic ako i malo ima ljudskog karaktera u sebi treba da podnese neopozivu ostavku.
    Partizanu treba ozbiljan trener,a ne SNS poltron koji nema nikakav uticaj na utakmicu.
    Sa ovim amaterom sledi nam serija poraza i grcevita borba za opstanak.
    Jedna poruka za upravu,nemojte slucajno da ste doveli neko pojacanje ispod kosa,ne treba nam.

    0
    0
    Odgovori
  5. ..JA nisam nista kriv, KRIV je Pera Bozic koji pojma nema sa trenerskim poslom, kao igrac je bio velicina, ali kao trener je bruka za naslednika najveceg i najboljeg evropskog trenera maga dr. Duska Vujosevica, koga su sklonili samo iz razloga sto je covek govorio istinu i sled dogadjaja unistavanja velikog kk Partizan. Vratite na klupu Duska Vujosevica i opet cete biti sampioni jadrana i Srbije.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter